Tvarohové palačinky

15.08 2015|Dezerty
Tvarohové palačinky

Tvarohové palačinky jsou ještě lepší než ty klasické. Palačinky jsou díky tvarohovému těstu ještě vláčnější a jemnější. Nejlepší jsou se šlehačkou a jahodami.

Ingredience na tvarohové palačinky:

  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 40 g krystalového cukru
  • špetka soli
  • 500 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • tuk na smažení

Příprava tvarohových palačinek:


1. V misce rozšleháme tvaroh s cukrem a vejci na hladkou hmotu. Postupně zašleháme mléko, potom po částech mouku. Vznikne velmi řídké těsto.

2. Litinovou pánev rozpálíme, lehce potřeme olejem, nalijeme naběračku těsta, zatřepáním pánve rozlijeme po celé ploše a usmažíme z obou stran. Usmažené amolety skládáme na sebe a pak naplníme libovolnou náplní.

Autor: Renata

Tvarohové palačinky připravujeme z tvarohového těsta. Díky tvarohou je těsto vláčné a jemné. Hotové palačinky ozdobíme šlehačkou a jahodami.
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ