Jáhlová kaše na sladko

12.08 2015|Dezerty
Jáhlová kaše na sladko

Jáhlová kaše na sladko je ideálním jídle pro děti. Občas ovšem přijde za vděk i dospělým. Jáhlovou kaši si připravíme s medem, skořicí a čokoládou.

Ingredience na jáhlovou kaši na sladko:

  • 1 hrnek jáhel
  • 3 hrnky mléka
  • 2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce medu
  • 1 vanilkový cukr
  • skořice
  • granko nebo strouhaná čokoláda
  • ovoce

Příprava jáhlové kaše na sladko:


1. Jáhly třikrát spaříme vroucí vodou. Okapané zalijeme mlékem, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme, dokud se mléko nevsákne a nevznikne kaše (trvá to asi 15 minut).

2. Uvařenou kaši ochutíme cukrem, medem a špetkou skořice.

3. Na talíři posypeme skořicí nebo grankem (případně obojím), ovocem a ozdobíme meduňkou.

Autor: Lena

Jáhlová kaše na sladko je ideálním jídle pro děti. Občas ovšem přijde za vděk i dospělým. Jáhlovou kaši si připravíme s medem, skořicí a čokoládou. Jáhlová kaše
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ