Staročeské lívance
Zdravá čokoláda
Čokoládové lanýže
Domácí suchary
Recept na linecké těsto
Tvarohové palačinky
Jáhlová kaše na sladko
Cuketové lívanečky s vločkami
Babiččiny amolety s pudinkem
Zdravá čokoláda
Čokoládové lanýže
Domácí suchary
Recept na linecké těsto
Tvarohové palačinky
Jáhlová kaše na sladko
Cuketové lívanečky s vločkami
Babiččiny amolety s pudinkem
Staročeské lívance
Staročeské lívance s povidly a strouhaným tvarohem jsou vynikajícím dezertem, které připravovali již naše babičky.
Ingredience na staročeské lívance:
- 1 l mléka
- špetka soli
- 2 lžíce moučkového cukru
- 40 g čerstvého droždí
- 4 vejce
- 600 g polohrubé mouky
- olej na smažení
- povidla
- tvrdý tvaroh
Příprava staročeských lívanců:
1. Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryté necháme vzejít.
2. Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme.
3. Přilijeme vzešlý kvásek, mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut).
4. Z nakynutého těsta usmažíme na pánvi potřené olejem lívance.
5. Pomažeme je povidly, posypeme rozdrobeným nebo nastrouhaným tvarohem a smotáme.
Autor: Ilona
Staročeské lívance podáváme s povidly a strouhaným tvarohem. Staročeské lívance jsou skvělý dezert, který servírovaly již naše babičky
Nejlepší recept
340
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ