Staročeské lívance

25.08 2015|Dezerty

Staročeské lívance s povidly a strouhaným tvarohem jsou vynikajícím dezertem, které připravovali již naše babičky.

Ingredience na staročeské lívance:

  • 1 l mléka
  • špetka soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 40 g čerstvého droždí
  • 4 vejce
  • 600 g polohrubé mouky
  • olej na smažení
Náplň:
  • povidla
  • tvrdý tvaroh

Příprava staročeských lívanců:


1. Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryté necháme vzejít.

2. Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme.

3. Přilijeme vzešlý kvásek, mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut).

4. Z nakynutého těsta usmažíme na pánvi potřené olejem lívance.

5. Pomažeme je povidly, posypeme rozdrobeným nebo nastrouhaným tvarohem a smotáme.

Autor: Ilona

Staročeské lívance podáváme s povidly a strouhaným tvarohem. Staročeské lívance jsou skvělý dezert, který servírovaly již naše babičky
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ