Recept na linecké těsto
Vánoční koule
Griliášové řezy
Medové trubičky plněné krémem
Vynikající máslové sušenky s brusinkami
Domácí suchary
Čokoládové lanýže
Zdravá čokoláda
Staročeské lívance
Vánoční koule
Griliášové řezy
Medové trubičky plněné krémem
Vynikající máslové sušenky s brusinkami
Domácí suchary
Čokoládové lanýže
Zdravá čokoláda
Staročeské lívance
Recept na linecké těsto
Kdo by neměl rád linecké cukroví. Neodmyslitelně patří k Vánocům i k řadě dalších dezertů. Dnes pro vás máme recept na základní linecké těsto.
Ingredience na linecké těsto:
pro 4 osoby
450 kcal na 100 g
50 min.
450 kcal na 100 g
50 min.
- 500 g hladké mouky
- 250 g tuku (máslo, hera)
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- kůra z 1 citronu
- mouka na vál
Příprava:
1. Hladkou mouku a cukr prosejeme na vál a promícháme. Do mouky uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme na kousky nasekaný vychlazený tuk. Přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru.
2. Ze všech surovin rychle zpracujeme těsto. Uděláme hroudu, zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a dáme do ledničky.
Na co si dávat pozor:
pro 4 osoby
450 kcal na 100 g
50 min.
450 kcal na 100 g
50 min.
- Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké.
Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné. - Profesionálové během přípravy zpočátku nepracují rukama,
ale velkým nožem přísady nejprve důkladně posekají.
Vzniklé žmolky se pak krátkým prohnětením rukama spojí v těsto. - Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla.
Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho. - Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce.
Autor: Martina
Recept na linecké těsto. Kdo by neměl rád linecké cukroví. Neodmyslitelně patří k Vánocům i k řadě dalších dezertů.
Nejlepší recept
Téma: Cukroví
328
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ