Vánoční koule

18.12 2014|Dezerty

Při pečení vánočního cukroví se dost často stává, že se nám něco nepovede. To je příležitost pro tvorbu dalšího druhu cukroví - vánočních koulí, do kterých můžete použít zbytky i nepovedené cukroví.

Ingredience na vánoční koule:

  • zbytky krému
  • odkrojky piškotového těsta nebo drobky
  • rum
  • rozinky
  • kousky čokolády
  • ořechy
  • kokos

Příprava vánočních koulí:


1. Zbytky krému a rozdrcené či pomleté zbytky upečeného piškotu či jiného podobného těsta smícháme. Máme-li málo krému, nahradíme změklým máslem, máme-li málo drobků, nahradíme rozdrcenými piškoty.

2. Do vzniklé hmoty můžeme podle chuti a možností přidat trochu rumu, rozinky namočené v rumu, kousky čokolády, mleté nebo nahrubo pokrájené ořechy a další. Musí vzniknout hmota takové konzistence, aby se z ní daly vymodelovat koule.

3. Koule obalujeme opět ve zbytku něčeho - mleté ořechy, kokos, drobečky, čokoládová rýže, granko,...,případně namáčíme do čokoládové polevy. Klademe do košíčků a dáme ztuhnout do ledničky. Je to šikovné využití zbytků po pečení dortů či zákusků a přitom dobré a hezké.

Autor: Petra

Vánoční koule. Při pečení vánočního cukroví se dost často stává, že se nám něco nepovede. To je příležitost pro tvorbu dalšího druhu cukroví - vánočních koulí, do kterých můžete použít zbytky i nepovedené cukroví.
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ