Griliášové řezy

18.08 2015|Dezerty
Griliášové řezy

Oplatkové griliášové řezy se hodí na každou příležitost. Řezy připrávíte za pár minut, mnohem lepší však jsou, když je necháte odležet přes noc.

Ingredience na griliášové řezy:

  • 250 g krystalového cukru
  • 250 g tuku nebo másla
  • 1 plechovka Salka (zahuštěné slazené mléko)
  • 250 g jemně sekaných ořechů
  • 8 ks obdélníkových dortových oplatek

Příprava griliášových řezů:


1. V hrnci nebo hlubší pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr na karamel. Přidáme nakrájený tuk a mícháme do rozpuštění.

2. Pak vmícháme salko a vaříme 5 minut.

3. Nakonec přidáme ořechy a vaříme ještě další 3 minuty. Stále mícháme, aby se hmota nepřipálila.

4. Necháme mírně vychladnout a ještě teplé roztřeme mezi dortové oplatky.

5. Naplněné oplatky položíme na sebe a zatížíme.

6. Druhý den krájíme. Nejdříve rozkrojíme podélně na tři pruhy a každý pak rozkrájíme na řezy o šířce asi 2 cm.

8. Ořechy musí být nasekané nadrobno, jinak se může stát, že se oplatky budou při krájení odlepovat.
Řezy by měly být správně tenčí, použila jsem jenom 6 oplatek. Je třeba pracovat rychle, čím je hmota chladnější, tím hůře se roztírá.

Zdroj: kniha Helenčino pečení

Griliášové řezy jsou jednoduchý moučník z dortových oplatek s vynikajícím krémem z kondenzovaného mléka. Griliášové řezy
Nejlepší recept

 309 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ