Griliášové řezy
Medové trubičky plněné krémem
Vynikající máslové sušenky s brusinkami
Recept na vosí hnízda
Banánové raffaello kuličky
Vánoční koule
Recept na linecké těsto
Domácí suchary
Čokoládové lanýže
Medové trubičky plněné krémem
Vynikající máslové sušenky s brusinkami
Recept na vosí hnízda
Banánové raffaello kuličky
Vánoční koule
Recept na linecké těsto
Domácí suchary
Čokoládové lanýže
Griliášové řezy
Oplatkové griliášové řezy se hodí na každou příležitost. Řezy připrávíte za pár minut, mnohem lepší však jsou, když je necháte odležet přes noc.
Ingredience na griliášové řezy:
- 250 g krystalového cukru
- 250 g tuku nebo másla
- 1 plechovka Salka (zahuštěné slazené mléko)
- 250 g jemně sekaných ořechů
- 8 ks obdélníkových dortových oplatek
Příprava griliášových řezů:
1. V hrnci nebo hlubší pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr na karamel. Přidáme nakrájený tuk a mícháme do rozpuštění.
2. Pak vmícháme salko a vaříme 5 minut.
3. Nakonec přidáme ořechy a vaříme ještě další 3 minuty. Stále mícháme, aby se hmota nepřipálila.
4. Necháme mírně vychladnout a ještě teplé roztřeme mezi dortové oplatky.
5. Naplněné oplatky položíme na sebe a zatížíme.
6. Druhý den krájíme. Nejdříve rozkrojíme podélně na tři pruhy a každý pak rozkrájíme na řezy o šířce asi 2 cm.
8. Ořechy musí být nasekané nadrobno, jinak se může stát, že se oplatky budou při krájení odlepovat.
Řezy by měly být správně tenčí, použila jsem jenom 6 oplatek. Je třeba pracovat rychle, čím je hmota chladnější, tím hůře se roztírá.
Zdroj: kniha Helenčino pečení
Griliášové řezy jsou jednoduchý moučník z dortových oplatek s vynikajícím krémem z kondenzovaného mléka. Griliášové řezy
Nejlepší recept
309
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ