Recept na boží milosti
Hrnkové lívance
Tvarohová žemlovka s jablky
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Masopustní koblihy
Jablková žemlovka
Kynuté lívance
Bavorské vdolečky
Borůvková buchta s cuketou
Hrnkové lívance
Tvarohová žemlovka s jablky
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Masopustní koblihy
Jablková žemlovka
Kynuté lívance
Bavorské vdolečky
Borůvková buchta s cuketou
Recept na boží milosti

Boží milosti jsou tradičním cukrovím, které připravovaly na Velikonoce už naše babičky. Za pár minut připravíte jednoduchý a levný dezert.
Ingredience na boží milosti:
- 1 litr polohrubé mouky
- 4 žloutky
- 250 g zakysané smetany
- špetka soli
- špetka moučkového cukru
- 50 ml rumu
- 1 lžíce mléka
- tuk na smažení
- moučkový cukr na posypání
Příprava boží milosti:
1. Připravíme si těsto. V míse smícháme mouku, trochu necháme bokem. Přidáme po špetce soli a cukru, žloutky, smetanu, rum a mléko. Smícháme a vyklopíme na vál.
2. Těsto ručně zpracujeme. Důkladně propracujeme, až vznikne hladké tuhé těsto podobné nudlovému. Rozčtvrtíme a vyrobíme čtyři bochánky, které zakryjeme utěrkou, aby neosychaly.
3. Postupně každý kousek těsta rozválíme na tenko, rozkrájíme na obdélníky nebo jiné tvary.
4. Jednotlivé kousky vkládáme do rozpáleného oleje a z každé strany osmažíme dozlatova. Pozor - nespálit, je to velmi rychlé. Usmažené vytahujeme na savý papír, necháme trochu zchladnout a vydatně pocukrujeme.
Autor: Katka
Boží milosti jsou tradičním cukrovím, které připravovaly na Velikonoce už naše babičky. Za pár minut připravíte jednoduchý a levný dezert. Recept na boží milosti.
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ