Tvarohová žemlovka s jablky
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Masopustní koblihy
Bramborové šišky s mákem
Zapečené palačinky s tvarohem
Hrnkové lívance
Recept na boží milosti
Jablková žemlovka
Kynuté lívance
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Masopustní koblihy
Bramborové šišky s mákem
Zapečené palačinky s tvarohem
Hrnkové lívance
Recept na boží milosti
Jablková žemlovka
Kynuté lívance
Tvarohová žemlovka s jablky
Žemlovka je klasika, kterou všichni známe od svých babiček. Děti i dospělí ji milují, ať už v kombinaci s tvarohem nebo pudinkem.
Ingredience na tvarohovou žemlovku s jablky:
- 8 rohlíků z minulého dne
- máslo
- 250 ml mléka
- 3 žloutky
- 3 bílky
- jablka
- 2 lžíce skořicového cukru
- 2 hrstky rozinek
- 500 g tvarohu
- 500 ml mléka
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- moučkový cukr
- hrst kokosu
Příprava tvarohové žemlovky s jablky:
1. Z půl litru mléka, krystalového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout.
2. Tvaroh rozmícháme se 2 žloutky, vmícháme vlažný pudink a podle chuti dosladíme moučkovým cukrem.
3. V hrnku mléka rozkvedláme 1 žloutek. Pekáč nebo zapékací misku vytřeme máslem, kousek másla necháme rozpustit.
4. Rohlíky nakrájíme na kolečka a vyložíme jimi dno pekáče. Pokropíme je třetinou mléka se žloutkem a pokapeme rozpuštěným máslem. Na ně rozetřeme polovinu tvarohu s pudinkem. Tvaroh pokryjeme nastrouhanými jablky, posypeme trochou skořicového cukru a rozinkami.
5. Celý postup ještě jednou zopakujeme a zakončíme vrstvou rohlíků pokropených žloutkovým mlékem a máslem. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme až rohlíky na povrchu zrůžoví, asi 30 minut.
6. Mezitím ušleháme sníh z bílků, přidáme podle chuti moučkový cukr (3-4 lžíce) a došleháme na tuhý lesklý sníh. Vařečkou zlehka vmícháme kokos.
7. Na hotovou žemlovku rozetřeme kokosový sníh, troubu ztlumíme na 140-150°C a dopečeme do zrůžovění sněhu (asi 15 minut).
8. Po vytažení z trouby necháme žemlovku zhruba půl hodiny odpočinout a pak podáváme.
Autor: Kika
Tvarohová žemlovka s jablky. Žemlovka je klasika, kterou všichni známe od svých babiček. Děti i dospělí ji milují, ať už v kombinaci s tvarohem nebo pudinkem.
Nejlepší recept
320
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ