Jablková žemlovka

12.08 2015|Dezerty

Pokud máte zrovna před výplatou a nevíte, co uvařit, vyzkoušejte klasickou jablkovou žemlovku. Její výroba je levná a rychlá. Kdo chce, může podávat s vanilkovou zmrzlinou.

Ingredience na jablkovou žemlovku:

  • 8 včerejších rohlíků
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 50 g másla
  • rozinky
  • 2 sáčky skořicového cukru
  • rozinky
  • jablka

Příprava jablkové žemlovky:


1. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Rohlíky nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Do hrnku dáme vejce, dolijeme mlékem a vidličkou rozšleháme. Máslo necháme rozpustit.

2. Omytá jablka oloupeme a nastrouháme. Na dno pekáče naskládáme těsně vedle sebe kolečka rohlíků. Pokropíme je mlékem s vejcem a pokapeme rozpuštěným máslem.

3. Pokryjeme souvislou vrstvou nastrouhaných jablek, která posypeme skořicovým cukrem a hrstí rozinek. Na jablka naskládáme další vrstvu rohlíků a všechno zopakujeme.

4. Končíme vrstvou rohlíků pokropených mlékem a máslem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (200°C asi 20 minut). Na talíři můžeme pocukrovat.

Autor: Adéla

Pokud máte zrovna před výplatou a nevíte, co uvařit, vyzkoušejte klasickou jablkovou žemlovku. Její výroba je levná a rychlá.Jablková žemlovka
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ