Kynuté lívance
Jablková žemlovka
Recept na boží milosti
Hrnkové lívance
Tvarohová žemlovka s jablky
Bavorské vdolečky
Borůvková buchta s cuketou
Borůvkový koláč
Bublanina s ovocem
Jablková žemlovka
Recept na boží milosti
Hrnkové lívance
Tvarohová žemlovka s jablky
Bavorské vdolečky
Borůvková buchta s cuketou
Borůvkový koláč
Bublanina s ovocem
Kynuté lívance
Kynuté lívance jsou nadýchané a stejně chutné jako klasické lívance. Lívance podáváme s čímkoliv, co máme rádi.
Ingredience na kynuté lívance:
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 500 ml mléka
- 1 lžíce krystalového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce rumu
- 20 g čerstvého droždí
- olej na smažení
Příprava kynutých lívanců:
1. Do trochy vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a v teple necháme vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rum, zbytek mléka, kvásek a rozmícháme na hladké těsto.
2. Pod utěrkou necháme nakynout, než viditelně zvětší objem (30-45 minut).
3. Pánev lehce potřeme olejem a na rozpálenou naléváme naběračkou těsto. Rozetřeme na požadovanou velikost a z obou stran opečeme.
4. Hotové lívance podáváme s džemem, nutellou, šlehačkou nebo zmrzlinou. Můžeme ozdobit ovocem nebo sirupem.
Kynuté lívance jsou chutnou a nadýchanou variantou klasických lívanců. Kynuté lívance podáváme se zmrzlinou, nutellou, džemem, ovocem, tvarohem nebo
Nejlepší recept
304
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ