Kynuté lívance

26.09 2015|Dezerty
Kynuté lívance

Kynuté lívance jsou nadýchané a stejně chutné jako klasické lívance. Lívance podáváme s čímkoliv, co máme rádi.

Ingredience na kynuté lívance:

  • 300 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 500 ml mléka
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 20 g čerstvého droždí
  • olej na smažení

Příprava kynutých lívanců:


1. Do trochy vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a v teple necháme vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rum, zbytek mléka, kvásek a rozmícháme na hladké těsto.

2. Pod utěrkou necháme nakynout, než viditelně zvětší objem (30-45 minut).

3. Pánev lehce potřeme olejem a na rozpálenou naléváme naběračkou těsto. Rozetřeme na požadovanou velikost a z obou stran opečeme.

4. Hotové lívance podáváme s džemem, nutellou, šlehačkou nebo zmrzlinou. Můžeme ozdobit ovocem nebo sirupem.

Kynuté lívance jsou chutnou a nadýchanou variantou klasických lívanců. Kynuté lívance podáváme se zmrzlinou, nutellou, džemem, ovocem, tvarohem nebo
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ