Bavorské vdolečky
Kynuté lívance
Jablková žemlovka
Recept na boží milosti
Hrnkové lívance
Borůvková buchta s cuketou
Borůvkový koláč
Bublanina s ovocem
Jahodový koláč s pudinkem od babičky
Kynuté lívance
Jablková žemlovka
Recept na boží milosti
Hrnkové lívance
Borůvková buchta s cuketou
Borůvkový koláč
Bublanina s ovocem
Jahodový koláč s pudinkem od babičky
Bavorské vdolečky
Slaďoučké a povidlové - to jsou bavorské vdolečky. Jsou výborné samy o sobě, pokud je ovšem ještě zasypete strouhaným tvarohem, budou geniální.
Ingredience na bavorské vdolečky:
- 200 ml mléka
- 5 lžic rumu
- špetka soli
- 5 lžic cukru
- 3 žloutky
- 50 g rozpuštěného másla
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 30 g čerstvého droždí
- tuk na smažení
- povidla
- tvaroh na strouhání
Příprava bavorských vdolečků:
1. Uvedené suroviny vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a necháme vypracovat těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky.
2. Po 30-45 minutách kynutí těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tloušťku 1,5 cm. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Naskládáme je na pomoučenou plochu, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut nakynout.
3. Tenkým koncem vařečky do každého kolečka vytlačíme důlek.
4. Vdolečky vkládáme opatrně do rozpáleného oleje důlkem dolů a pomalu smažíme. Až zčervená spodní strana, otočíme a dosmažíme dočervena i z druhé strany.
5. Odkládáme na papírové utěrky pro odsátí přebytečného tuku. Pak každý vdolek potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.
Autor: Laura
Bavorské vdolečky. Slaďoučké a povidlové - to jsou bavorské vdolečky. Jsou výborné samy o sobě, pokud je ovšem ještě zasypete strouhaným tvarohem, budou geniální.
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ