Bavorské vdolečky

25.08 2014|Dezerty
Bavorské vdolečky

Slaďoučké a povidlové - to jsou bavorské vdolečky. Jsou výborné samy o sobě, pokud je ovšem ještě zasypete strouhaným tvarohem, budou geniální.

Ingredience na bavorské vdolečky:

  • 200 ml mléka
  • 5 lžic rumu
  • špetka soli
  • 5 lžic cukru
  • 3 žloutky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • tuk na smažení
  • povidla
  • tvaroh na strouhání

Příprava bavorských vdolečků:


1. Uvedené suroviny vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a necháme vypracovat těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky.

2. Po 30-45 minutách kynutí těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tloušťku 1,5 cm. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Naskládáme je na pomoučenou plochu, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut nakynout.

3. Tenkým koncem vařečky do každého kolečka vytlačíme důlek.

4. Vdolečky vkládáme opatrně do rozpáleného oleje důlkem dolů a pomalu smažíme. Až zčervená spodní strana, otočíme a dosmažíme dočervena i z druhé strany.

5. Odkládáme na papírové utěrky pro odsátí přebytečného tuku. Pak každý vdolek potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.

Autor: Laura

Bavorské vdolečky. Slaďoučké a povidlové - to jsou bavorské vdolečky. Jsou výborné samy o sobě, pokud je ovšem ještě zasypete strouhaným tvarohem, budou geniální.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ