Jahodový koláč s pudinkem od babičky

10.08 2015|Dezerty
Jahodový koláč s pudinkem od babičky

Jahodový koláč s pudinkem od babičky je lahůdka, kterou znám již od svého dětství. Lahodné chuti jahod, pudinku, šlehačky a želé nikdy neodolám.

Ingredience na jahodový koláč s pudinkem od babičky:

Těsto:
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 120 ml smetany ke šlehání
Krém:
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 300 ml mléka
  • 80 g krystalového cukru
  • 150 g másla
Dále:
  • jahody (cca 300 g)
  • dortové želé

Příprava jahodového koláče s pudinkem od babičky:


1. Mouku osolíme, přidáme na kousky nakrájené nebo nastrouhané máslo, zalijeme smetanou a promícháme. Až se smetana vsákne, vyklopíme všechno na vál a rukama zpracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.

2. Potom těsto rozválíme na kruh a vyložíme jím koláčovou formu (průměr 27-30 cm), není třeba formu vymazávat.

3. Těsto propícháme vidličkou a přikryjeme alobalem. Zasypeme fazolemi (hrachem, kroupami, ...) a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

4. Po 15 minutách odstraníme fazole s alobalem, formu vrátíme do trouby a dopečeme do zrůžovění dalších asi 15 minut.

5. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a za stálého míchání necháme ve studené vodní lázni vychladnout.

6. Do vlažného přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém.

7. Krém rozetřeme na vychladlý korpus.

8. Jahody nakrájíme na plátky a naskládáme na krém. Uložíme do ledničky.

9. Po ztuhnutí krému polijeme jahody dortovým želé, které připravíme podle návodu na sáčku.

Autor: Magda

Jahodový koláč s pudinkem od babičky. Jahodový koláč s pudinkem od babičky je lahůdka, kterou znám již od svého dětství. Lahodné chuti jahod, pudinku, šlehačky a želé nikdy neodolám.
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ