Kynutý hruškový koláč s drobenkou

13.10 2015|Dezerty
Kynutý hruškový koláč s drobenkou

Kynutý hruškový koláč s drobenkou je jednoduchý a vynikající moučník, který určitě oceníte ke kávě i na svačinu.

Ingredience na kynutý hruškový koláč s drobenkou:

Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 3 lžičky kakaa
  • 300 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 300 ml mléka
  • 2 vejce
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 30 g droždí
  • hrušky
Drobenka:
  • 2 hrstky hrubé mouky
  • o trochu méně cukru krupice
  • malá hrstka pomletých mandlí
  • máslo
Na dokončení:
  • kousek másla
  • lžíce rumu

Příprava kynutého hruškového koláče s drobenkou:


1. Do mírně teplého mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít.

2. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kakao, rozpuštěné máslo a vzejitý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pokud je řídké, přidáme trochu mouky.

3. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou dáme na plech vyložený papírem na pečení a rukama roztlačíme po celém plechu. Poklademe na plátky nakrájenými hruškami, posypeme drobenkou a necháme na plechu chvíli kynout.

4. Upečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění okrajů (200°C, 15-20 minut). Ihned po vytažení pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

5. Drobenka: do misky dáme mouku, cukr a asi tři lžíce másla. Rukama zpracujeme. Když je drobenka suchá, přidáme máslo, když je příliš mazlavá, přisypeme mouku. Nakonec do ní zapracujeme mandle.

Autor: Jarka

Kynutý hruškový koláč s drobenkou je jednoduchý na přípravu a chuťově vynikající. Příprava kynutého hruškového koláče s drobenkou je velmi
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ