Kynutý hruškový koláč s drobenkou
Jahodový koláč s pudinkem od babičky
Bublanina s ovocem
Borůvkový koláč
Borůvková buchta s cuketou
Americký koláč se švestkami a tvarohem
Linecký koláč s ořechy
Rychlý koláč s jablky
Domácí perník z žitné mouky
Jahodový koláč s pudinkem od babičky
Bublanina s ovocem
Borůvkový koláč
Borůvková buchta s cuketou
Americký koláč se švestkami a tvarohem
Linecký koláč s ořechy
Rychlý koláč s jablky
Domácí perník z žitné mouky
Kynutý hruškový koláč s drobenkou

Kynutý hruškový koláč s drobenkou je jednoduchý a vynikající moučník, který určitě oceníte ke kávě i na svačinu.
Ingredience na kynutý hruškový koláč s drobenkou:
Těsto
- 300 g hladké mouky
- 3 lžičky kakaa
- 300 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 lžíce krystalového cukru
- 300 ml mléka
- 2 vejce
- 125 g rozpuštěného másla
- 30 g droždí
- hrušky
- 2 hrstky hrubé mouky
- o trochu méně cukru krupice
- malá hrstka pomletých mandlí
- máslo
- kousek másla
- lžíce rumu
Příprava kynutého hruškového koláče s drobenkou:
1. Do mírně teplého mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít.
2. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kakao, rozpuštěné máslo a vzejitý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pokud je řídké, přidáme trochu mouky.
3. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou dáme na plech vyložený papírem na pečení a rukama roztlačíme po celém plechu. Poklademe na plátky nakrájenými hruškami, posypeme drobenkou a necháme na plechu chvíli kynout.
4. Upečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění okrajů (200°C, 15-20 minut). Ihned po vytažení pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
5. Drobenka: do misky dáme mouku, cukr a asi tři lžíce másla. Rukama zpracujeme. Když je drobenka suchá, přidáme máslo, když je příliš mazlavá, přisypeme mouku. Nakonec do ní zapracujeme mandle.
Autor: Jarka
Kynutý hruškový koláč s drobenkou je jednoduchý na přípravu a chuťově vynikající. Příprava kynutého hruškového koláče s drobenkou je velmi
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ