Masopustní koblihy

01.10 2015|Dezerty

Kdo by nemiloval nadýchané a křehké koblihy, plněné marmeládou nebo krémem. Masopustní koblihy patří k nejoblíbenějším dezertům, bez kterých si mnozí z nás masopust nedovedou představit.

Ingredience na masopustní koblihy:

  • 300 g mléka
  • 1 celé vejce
  • 3 žloutky
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička soli
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 50 ml rumu
  • 700 g polohrubé mouky
  • 35 g čerstvého droždí

Příprava masopustních koblih:


1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme nakynout.

2. Nakynuté těsto rozválíme na tloušťku prstu a vykrajujeme kolečka. Do každého vytlačíme koncem vařečky důlek a necháme je 20 minut kynout pod utěrkou.

3. Kolečka postupně vkládáme do rozpáleného oleje dolů stranou která byla na vále nahoře. Až ponořená strana zrůžoví, koblížek otočíme a dosmažíme z druhé strany.

4. Odkládáme na papírové ubrousky k odsátí tuku.

5. Hotové koblížky pocukrujeme a podáváme s marmeládou.

Autor: Lin

Masopustní koblihy. Kdo by nemiloval nadýchané a křehké koblihy, plněné marmeládou nebo krémem. Masopustní koblihy patří k nejoblíbenějším dezertům, bez kterých
Nejlepší recept

 326 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ