Masopustní koblihy
Bramborové šišky s mákem
Zapečené palačinky s tvarohem
Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Koblihy z trouby
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohová žemlovka s jablky
Hrnkové lívance
Recept na boží milosti
Bramborové šišky s mákem
Zapečené palačinky s tvarohem
Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Koblihy z trouby
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Tvarohová žemlovka s jablky
Hrnkové lívance
Recept na boží milosti
Masopustní koblihy

Kdo by nemiloval nadýchané a křehké koblihy, plněné marmeládou nebo krémem. Masopustní koblihy patří k nejoblíbenějším dezertům, bez kterých si mnozí z nás masopust nedovedou představit.
Ingredience na masopustní koblihy:
- 300 g mléka
- 1 celé vejce
- 3 žloutky
- 5 lžic krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička soli
- 70 g rozpuštěného másla
- 50 ml rumu
- 700 g polohrubé mouky
- 35 g čerstvého droždí
Příprava masopustních koblih:
1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme nakynout.
2. Nakynuté těsto rozválíme na tloušťku prstu a vykrajujeme kolečka. Do každého vytlačíme koncem vařečky důlek a necháme je 20 minut kynout pod utěrkou.
3. Kolečka postupně vkládáme do rozpáleného oleje dolů stranou která byla na vále nahoře. Až ponořená strana zrůžoví, koblížek otočíme a dosmažíme z druhé strany.
4. Odkládáme na papírové ubrousky k odsátí tuku.
5. Hotové koblížky pocukrujeme a podáváme s marmeládou.
Autor: Lin
Masopustní koblihy. Kdo by nemiloval nadýchané a křehké koblihy, plněné marmeládou nebo krémem. Masopustní koblihy patří k nejoblíbenějším dezertům, bez kterých
Nejlepší recept
326
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ