Vdolky od babičky s hruškovými povidly

01.08 2015|Dezerty

Vdolky od babičky s hruškovými povidly a strouhaným tvarohem si zamilujete. Všechny ingredience se mísí v lahodnout sladkou směs s vůni hrušek a skořice.

Ingredience na vdolky od babičky s hruškovými povidly:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • 1 balíček čerstvého droždí (42 g)
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • máslo na potření
  • hrušková (nebo jiná) povidla
  • tvrdý tvaroh
  • skořice

Příprava vdolků od babičky s hruškovými povidly:


1. Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme vejce, máslo a kvásek. Zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.

2. Vykynuté těsto odkrajujeme lžící a tvarujeme z něj placky vysoké asi půl centimetru. Na plechu vyloženém papírem na pečení asi ještě čtvrt hodiny necháme kynout.

3. Vdolky upečeme dozlatova (asi 20 minut při 180°C). Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem. Těsně před podáváním je ozdobíme povidly a strouhaným tvarohem. Na závěr je posypeme skořicí.

Autor: Lada

Vdolky od babičky s hruškovými povidly. Vdolky od babičky s hruškovými povidly a strouhaným tvarohem si zamilujete. Všechny ingredience se mísí v lahodnout sladkou směs s vůni hrušek a skořice.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ