Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Koblihy z trouby
Jednoduchý recept na amolety
Lívance s jablky
Tvarohové koblížky
Zapečené palačinky s tvarohem
Bramborové šišky s mákem
Masopustní koblihy
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Koblihy z trouby
Jednoduchý recept na amolety
Lívance s jablky
Tvarohové koblížky
Zapečené palačinky s tvarohem
Bramborové šišky s mákem
Masopustní koblihy
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Vdolky od babičky s hruškovými povidly a strouhaným tvarohem si zamilujete. Všechny ingredience se mísí v lahodnout sladkou směs s vůni hrušek a skořice.
Ingredience na vdolky od babičky s hruškovými povidly:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- 1 balíček čerstvého droždí (42 g)
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- máslo na potření
- hrušková (nebo jiná) povidla
- tvrdý tvaroh
- skořice
Příprava vdolků od babičky s hruškovými povidly:
1. Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme vejce, máslo a kvásek. Zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
2. Vykynuté těsto odkrajujeme lžící a tvarujeme z něj placky vysoké asi půl centimetru. Na plechu vyloženém papírem na pečení asi ještě čtvrt hodiny necháme kynout.
3. Vdolky upečeme dozlatova (asi 20 minut při 180°C). Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem. Těsně před podáváním je ozdobíme povidly a strouhaným tvarohem. Na závěr je posypeme skořicí.
Autor: Lada
Vdolky od babičky s hruškovými povidly. Vdolky od babičky s hruškovými povidly a strouhaným tvarohem si zamilujete. Všechny ingredience se mísí v lahodnout sladkou směs s vůni hrušek a skořice.
Nejlepší recept
347
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ