Lívance s jablky
Tvarohové koblížky
Tvarohové knedlíky s borůvkami
Babiččiny amolety s pudinkem
Cuketové lívanečky s vločkami
Jednoduchý recept na amolety
Koblihy z trouby
Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Zapečené palačinky s tvarohem
Tvarohové koblížky
Tvarohové knedlíky s borůvkami
Babiččiny amolety s pudinkem
Cuketové lívanečky s vločkami
Jednoduchý recept na amolety
Koblihy z trouby
Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Zapečené palačinky s tvarohem
Lívance s jablky
Lívance s jablky si zamilujete k snídani. Jednoduchý recept a rychlou přípravu si oblíbíte i při raním spěchu.
Ingredience na lívance s jablky:
Těsto:
- 1 l mléka
- 500 g hladké mouky
- 4 vejce
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- 20 g čerstvého droždí
- 1 kg jablek
- 200 g krystalového cukru
- citronová kůra a šťáva
- tuk na smažení
- skořicový cukr na posypání
Příprava lívanců s jablky:
1. Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme žloutky, cukr, mouku a ruční metličkou rozšleháme na hladké řídké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podlijeme 3 lžícemi vody, zasypeme cukrem, přidáme citronovou kůru a rozvaříme. Necháme vyvařit všechnu přebytečnou tekutinu (jablka pustí šťávu). Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
3. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a vmícháme do nakynutého těsta.
4. Na pánvi nebo v lívanečníku smažíme na rozpáleném tuku lívance z obou stran dozlatova.
5. Na lívance dáme vrstvu jablečného pyré a posypeme skořicovým cukrem.
Autor: Maruška
Lívance s jablky jsou skvělým tipem pro snídani. Lívance si oblíbíte vy i vaše děti. Lívance s jablky jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu
Nejlepší recept
Téma: Snídaně
327
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ