Lívance s jablky

07.09 2015|Dezerty
Lívance s jablky

Lívance s jablky si zamilujete k snídani. Jednoduchý recept a rychlou přípravu si oblíbíte i při raním spěchu.

Ingredience na lívance s jablky:

Těsto:
  • 1 l mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 20 g čerstvého droždí
Pyré:
  • 1 kg jablek
  • 200 g krystalového cukru
  • citronová kůra a šťáva
  • tuk na smažení
  • skořicový cukr na posypání

Příprava lívanců s jablky:


1. Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme žloutky, cukr, mouku a ruční metličkou rozšleháme na hladké řídké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.

2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podlijeme 3 lžícemi vody, zasypeme cukrem, přidáme citronovou kůru a rozvaříme. Necháme vyvařit všechnu přebytečnou tekutinu (jablka pustí šťávu). Nakonec dochutíme citronovou šťávou.

3. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a vmícháme do nakynutého těsta.

4. Na pánvi nebo v lívanečníku smažíme na rozpáleném tuku lívance z obou stran dozlatova.

5. Na lívance dáme vrstvu jablečného pyré a posypeme skořicovým cukrem.

Autor: Maruška

Lívance s jablky jsou skvělým tipem pro snídani. Lívance si oblíbíte vy i vaše děti. Lívance s jablky jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu
Nejlepší recept

Téma: Snídaně
 327 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ