Koblihy z trouby

14.08 2015|Dezerty
Koblihy z trouby

Koblihy z trouby jsou stejně dobré, jako ty smažené, jen jsou o něco zdravější, protože se vyhnete smažení na tuku.

Ingredience na koblihy z trouby:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 40 g cukru
  • 50 g másla nebo hery
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka droždí (42 g)
Náplň:
  • marmeláda nebo povidla
Na potření:
  • kousek másla
  • 1-3 lžíce rumu (podle chuti)

Příprava koblih z trouby:


1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.

2. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.

3. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.

4. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.

Autor: Milena

Koblihy z trouby jsou stejně dobré, jako ty smažené, jen jsou o něco zdravější, protože se vyhnete smažení na tuku. Koblihy z trouby
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ