Koblihy z trouby
Jednoduchý recept na amolety
Lívance s jablky
Tvarohové koblížky
Tvarohové knedlíky s borůvkami
Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Zapečené palačinky s tvarohem
Bramborové šišky s mákem
Masopustní koblihy
Jednoduchý recept na amolety
Lívance s jablky
Tvarohové koblížky
Tvarohové knedlíky s borůvkami
Vdolky od babičky s hruškovými povidly
Zapečené palačinky s tvarohem
Bramborové šišky s mákem
Masopustní koblihy
Koblihy z trouby

Koblihy z trouby jsou stejně dobré, jako ty smažené, jen jsou o něco zdravější, protože se vyhnete smažení na tuku.
Ingredience na koblihy z trouby:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 žloutek
- 40 g cukru
- 50 g másla nebo hery
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí (42 g)
- marmeláda nebo povidla
- kousek másla
- 1-3 lžíce rumu (podle chuti)
Příprava koblih z trouby:
1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
2. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.
3. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
4. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Autor: Milena
Koblihy z trouby jsou stejně dobré, jako ty smažené, jen jsou o něco zdravější, protože se vyhnete smažení na tuku. Koblihy z trouby
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ