Mexický čokoládový pudink
Nejlepší čokoládový dort
Jahodová terina
Čokoládový cheesecake a la Kinder Pingui
Indické lassi s mangem a kardamonem
Bleskový jablkový zákusek
Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Tvarohový štrůdl
Domácí koblížky
Nejlepší čokoládový dort
Jahodová terina
Čokoládový cheesecake a la Kinder Pingui
Indické lassi s mangem a kardamonem
Bleskový jablkový zákusek
Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Tvarohový štrůdl
Domácí koblížky
Mexický čokoládový pudink
Mexický pudink má podobu studeného vaječného krému s karamelem. Oblíbenou chuťovou kombinací je v případě mexického pudinku čokoláda a skořice.
Ingredience na mexický čokoládový pudink:
- 4 vanilkové cukry
- 2 žloutky
- 2 celá vejce
- 1 tyčinka skořice
- 60 g čokolády na vaření
- 280 ml mléka
- šťáva z půlky citronu
- 2 lžičky vody
- 120 g cukru
Příprava mexického čokoládového pudinku:
Cukr nechejte na mírném plameni rozpustit v kastrůlku. Přidejte vodu, citronovou šťávu a teprve nyní zamíchejte. Vše krátce svařte. Takto připravený karamel nalijte do misek a nechte při pokojové teplotě zchladnout. Do vařícího mléka vsypte nalámanou čokoládu a skořici, vše svařte a nechte vychladnout. Vejce a žloutky ušlehejte společně do pěny. Poté přidejte vychladlé svařené mléko bez skořice. Čokoládový krém vlijte do misek, které postavte do pekáče s teplou vodou. Pekáč dejte do trouby a při teplotě 120 – 140°C pečte asi půl hodiny, dokud krém nezačne uprostřed tuhnout. Hotový mexický pudink nechte v mističkách vychladnout. Před podáváním jej vyklopte na talíř a ozdobte.Autor: Lia
Mexický čokoládový pudink. Lehký a zajímavý dezert v létě i v zimě může být lehký vaječný krém s karamelem a příchutí čokolády a skořice. Mexický čokoládový puding je..
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ