Mexický čokoládový pudink

10.11 2015|Dezerty

Mexický pudink má podobu studeného vaječného krému s karamelem. Oblíbenou chuťovou kombinací je v případě mexického pudinku čokoláda a skořice.

Ingredience na mexický čokoládový pudink:

  • 4 vanilkové cukry
  • 2 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 1 tyčinka skořice
  • 60 g čokolády na vaření
  • 280 ml mléka
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžičky vody
  • 120 g cukru


Příprava mexického čokoládového pudinku:

Cukr nechejte na mírném plameni rozpustit v kastrůlku. Přidejte vodu, citronovou šťávu a teprve nyní zamíchejte. Vše krátce svařte. Takto připravený karamel nalijte do misek a nechte při pokojové teplotě zchladnout. Do vařícího mléka vsypte nalámanou čokoládu a skořici, vše svařte a nechte vychladnout. Vejce a žloutky ušlehejte společně do pěny. Poté přidejte vychladlé svařené mléko bez skořice. Čokoládový krém vlijte do misek, které postavte do pekáče s teplou vodou. Pekáč dejte do trouby a při teplotě 120 – 140°C pečte asi půl hodiny, dokud krém nezačne uprostřed tuhnout. Hotový mexický pudink nechte v mističkách vychladnout. Před podáváním jej vyklopte na talíř a ozdobte.

Autor: Lia

Mexický čokoládový pudink. Lehký a zajímavý dezert v létě i v zimě může být lehký vaječný krém s karamelem a příchutí čokolády a skořice. Mexický čokoládový puding je..
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ