Jahodová terina

10.11 2015|Dezerty
Jahodová terina

Jahody jsou plody výtečné chuti s velkým množstvím vitamínů. Sezona jahod už sice skončila, ale i tak jsou jahody ještě k dostání. Vyzkoušejte lehkou jogurtovo-jahodovou terinu.

Ingredience na jahodovou terinu:

  • 250 ml bílého smetanového jogurtu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru moučky
  • 100 ml vody
  • 1 sáček práškové želatiny (20 g)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 400 g čerstvých jahod

Příprava jahodové teriny:

Želatinu namočíme ve 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Formu vypláchněte a vyložte fólií. Jahody omyjte, osušte a nakrájejte. Na mírném ohni rozpusťte želatinu, nesmí se vařit, teplota by neměla přesáhnout 60°C. Ochuťte ji cukrem a citronovou šťávou, nechte zchladnout. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem. Smíchejte jogurt s ušlehanou smetanou a přilévejte vlažnou želatinu. Oslaďte, přidejte citronovou šťávu. Na dno formy nalejte tenkou vrstvu želatiny, vyložte jahodami, nechte chvíli ztuhnout a naplňte jogurto-smetanovou hmotou. Dejte ztuhnout do lednice. Pomoci fólie vyjměte jahodovou terinu z formy. Dobrou chuť!

Autor: Ali

Jahodová terina - výtečná a lehká jahodová terina je skvělou tečkou za letním obědem. Lahodná chuť jahod a jogurtu dodává jahodové terině nezapomenutelnou chuť..
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ