Jahodová terina
Čokoládový cheesecake a la Kinder Pingui
Indické lassi s mangem a kardamonem
Pečená jablka plněná čokoládou a kokosem
Rýžový nákyp s meruňkami
Nejlepší čokoládový dort
Mexický čokoládový pudink
Bleskový jablkový zákusek
Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Čokoládový cheesecake a la Kinder Pingui
Indické lassi s mangem a kardamonem
Pečená jablka plněná čokoládou a kokosem
Rýžový nákyp s meruňkami
Nejlepší čokoládový dort
Mexický čokoládový pudink
Bleskový jablkový zákusek
Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Jahodová terina

Jahody jsou plody výtečné chuti s velkým množstvím vitamínů. Sezona jahod už sice skončila, ale i tak jsou jahody ještě k dostání. Vyzkoušejte lehkou jogurtovo-jahodovou terinu.
Ingredience na jahodovou terinu:
- 250 ml bílého smetanového jogurtu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g cukru moučky
- 100 ml vody
- 1 sáček práškové želatiny (20 g)
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce cukru krupice
- 400 g čerstvých jahod
Příprava jahodové teriny:
Želatinu namočíme ve 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Formu vypláchněte a vyložte fólií. Jahody omyjte, osušte a nakrájejte. Na mírném ohni rozpusťte želatinu, nesmí se vařit, teplota by neměla přesáhnout 60°C. Ochuťte ji cukrem a citronovou šťávou, nechte zchladnout. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem. Smíchejte jogurt s ušlehanou smetanou a přilévejte vlažnou želatinu. Oslaďte, přidejte citronovou šťávu. Na dno formy nalejte tenkou vrstvu želatiny, vyložte jahodami, nechte chvíli ztuhnout a naplňte jogurto-smetanovou hmotou. Dejte ztuhnout do lednice. Pomoci fólie vyjměte jahodovou terinu z formy. Dobrou chuť!Autor: Ali
Jahodová terina - výtečná a lehká jahodová terina je skvělou tečkou za letním obědem. Lahodná chuť jahod a jogurtu dodává jahodové terině nezapomenutelnou chuť..
Nejlepší recept
310
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ