Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Bleskový jablkový zákusek
Mexický čokoládový pudink
Nejlepší čokoládový dort
Jahodová terina
Tvarohový štrůdl
Domácí koblížky
Vídeňské řezy
Banánové koblížky
Bleskový jablkový zákusek
Mexický čokoládový pudink
Nejlepší čokoládový dort
Jahodová terina
Tvarohový štrůdl
Domácí koblížky
Vídeňské řezy
Banánové koblížky
Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Pokud vám zůstaly přezrálé banány a nikdo už je nechce jíst, zkuste banánové lívance. Banánové lívance jsou vynikají v kombinaci s dýňovou marmeládou.
Igredience na banánové lívance:
- 4 dl mléka
- 300 g hladlé mouky
- 2 banány
- 2 vejce
- 30 g krystalového cukru
- 20 g čerstvého droždí
- sůl
- špetka citronové kůry
- 250 g dýňové dužniny
- 100 g krupicového cukru
- 0,5l pomerančové šťávy
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- špetka soli
Příprava banánových lívanců:
1. Nejdříve si udělejte kvásek z mléka, rozdrobeného droždí, lžíce mouky, lžíce cukru a nechte vzejít. Do mísy si dejte zbylou mouku, přidejte zbylý cukr, citronovou kůru a špetku soli. Směs zalijte kváskem, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Přikryté těsto nechte v teple 30 minut kynout.
2. Hotové vykynuté těsto lijte naběračkou do olejem vytřených lívanečníku a pečte asi 2 minuty z jedné strany. Pak, než lívance otočíte, zatlačte do každého lívance 4 plátky banánu, otočte a pečte dvě minuty z druhé strany.
3. V kastrůlku svařte 2 dl vody s cukrem, šťávou z pomerančů a špetkou soli. Přidejte na kostky nakrájenou dýni a šťávu z vymačkaného nastrouhaného zázvoru a pomalu vařte, dokud se dýně nerozvaří a směs nezhoustne. Hotové banánové lívance potřete marmeládou, můžete dát i kopeček ušlehané šlehačky.
Autor: Eli
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 22 užitečných důvodů, proč jíst banány
Banánové lívance s dýňovou marmeládou. Přezrále banány skvěle upotřebíte na banánové lívance. Lívance z banánů jsou skvělé s dýňovou marmeládou. Příprava banánových lívanců je..
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ