Banánové lívance s dýňovou marmeládou

26.01 2017|Dezerty

Pokud vám zůstaly přezrálé banány a nikdo už je nechce jíst, zkuste banánové lívance. Banánové lívance jsou vynikají v kombinaci s dýňovou marmeládou.

Igredience na banánové lívance:

  • 4 dl mléka
  • 300 g hladlé mouky
  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 30 g krystalového cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • sůl
  • špetka citronové kůry
Dýňová marmeláda:
  • 250 g dýňové dužniny
  • 100 g krupicového cukru
  • 0,5l pomerančové šťávy
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • špetka soli

Příprava banánových lívanců:


1. Nejdříve si udělejte kvásek z mléka, rozdrobeného droždí, lžíce mouky, lžíce cukru a nechte vzejít. Do mísy si dejte zbylou mouku, přidejte zbylý cukr, citronovou kůru a špetku soli. Směs zalijte kváskem, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Přikryté těsto nechte v teple 30 minut kynout.

2. Hotové vykynuté těsto lijte naběračkou do olejem vytřených lívanečníku a pečte asi 2 minuty z jedné strany. Pak, než lívance otočíte, zatlačte do každého lívance 4 plátky banánu, otočte a pečte dvě minuty z druhé strany.

3. V kastrůlku svařte 2 dl vody s cukrem, šťávou z pomerančů a špetkou soli. Přidejte na kostky nakrájenou dýni a šťávu z vymačkaného nastrouhaného zázvoru a pomalu vařte, dokud se dýně nerozvaří a směs nezhoustne. Hotové banánové lívance potřete marmeládou, můžete dát i kopeček ušlehané šlehačky.

Autor: Eli

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 22 užitečných důvodů, proč jíst banány

Banánové lívance s dýňovou marmeládou. Přezrále banány skvěle upotřebíte na banánové lívance. Lívance z banánů jsou skvělé s dýňovou marmeládou. Příprava banánových lívanců je..
Nejlepší recept

 342 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ