Domácí koblížky
Tvarohový štrůdl
Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Bleskový jablkový zákusek
Mexický čokoládový pudink
Vídeňské řezy
Banánové koblížky
Jednoduchý ananasový dort
Extra rychlý citronový koláč v hrnku, pečený v mikrovlnce
Tvarohový štrůdl
Banánové lívance s dýňovou marmeládou
Bleskový jablkový zákusek
Mexický čokoládový pudink
Vídeňské řezy
Banánové koblížky
Jednoduchý ananasový dort
Extra rychlý citronový koláč v hrnku, pečený v mikrovlnce
Domácí koblížky

Máte rádi koblihy? Pokud ano, máme pro vás recept na křehké domácí koblížky plněné marmeládou, které si určitě oblíbí celá vaše rodina.
Ingredience na domácí koblížky:
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 3 lžíce moučkového cukru
- 100 g másla
- 0,3 l mléka
- 8 žloutků
- 3 lžíce rumu
- špetka soli
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Příprava domácích koblížků:
Do teplého mléka přidejte nadrobené droždí, lžíci cukru, mouky a nechte vzejít kvásek na teplém místě. Žloutky ušlehejte s máslem a smíchejte s prosetou mouku, zbylým cukrem, špetkou soli a kváskem. Těsto důkladně propracujte vařečkou nebo v domácí pekárně a nechte hodinu kynout. Poté těsto vyválejte na plát asi 1 cm hrubý a vykrajte větší kolečka. Do každého kolečka přidejte lžičku marmelády, okraje potřete vodou nebo žloutkem a překryjte prázdným kolečkem. Okraje stiskněte pevně k sobě. Naplněné domácí koblihy nechte znovu kynout půl hodiny a pak smažte v rozpáleném oleji po obou stranách. Po vytažení koblížky nechte okapat a poprašte je moučkovým cukrem.Autor: Liv
Domácí koblížky. Máte rádi koblihy? Pokud ano, máme pro vás recept na křehké domácí koblížky plněné marmeládou, které si určitě oblíbí celá vaše rodina.
Nejlepší recept
335
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ