Vídeňské řezy

10.11 2015|Dezerty
Vídeňské řezy

Pokud milujete sladké, není co řešit. Tyhle nadýchané řezy plné lahodného krému si prostě zamilujete. Vídeňské řezy jsou ideální k nedělní kávě.

Ingredience na vídeňské řezy:

  • 4 bílky
  • 4 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíci polohrubé mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
Náplň
  • 300 ml mléka
  • 1 balíček zlatého klasu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g másla
  • citronovou polevu mna zdobení

Příprava vídeňských řezů:

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr, žloutky. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut. Nechte vychladnout. Pak nakrájejte na 4 stejně široké díly. Z mléka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvařte hustý krém. Nechte ho vychladnout. Máslo s cukrem ušlehejte do pěny. Postupně zašlehejte vanilkový krém. Pláty těsta potřete krémem a skladejte na sebe. Vrch potřete citronovou polevou. Uložte do ledničky. Krájejte až po ztuhnutí.

Autor: Liv

Vídeňské řezy.. Pokud milujete sladké, není co řešit. Tyhle nadýchané řezy plné lahodného krému si prostě zamilujete. Vídeňské řezy jsou ideální k nedělní kávě.
Nejlepší recept

 325 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ