Zeleninový salát s bulgurem a červenou řepou

08.08 2015|Bezmasá jídla

A máme tady opět něco pro vegetariány a příznivce zdravé stravy či diet. Dnes si připravíme výborný zeleninový salát s bulgurem a červenou řepou.

Ingredience na zeleninový salát s bulgurem:

  • 2 hlavičky česneku
  • 2 menší červené řepy
  • 2 cibule
  • 500 g rajčátek na větvičce
  • olivový olej
  • 200 g bulguru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • hlávkový salát
  • 80 g balkánského sýru
dresink:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce medu
  • hrst zelené petrželky

Příprava zeleninového salátu s bulgurem:


1. Z česneku odstraníme svrchní slupku a vršek hlaviček uřízneme. Cibuli i řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

2. Na plech vyložený papírem na pečení rozložíme pokrájenou řepu i cibuli, přidáme česnek, pokropíme 3 lžícemi oleje a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C.

3. Po 35 minutách pečení na plech přidáme omytá rajčátka a pečeme dalších 10-12 minut.

4. V kastrolu přivedeme k varu 400 ml vody. Osolíme, vsypeme bulgur a přikryjeme pokličkou. Ztlumíme na minimum a pomalu vaříme 20 minut (než se vsákne všechna voda).

5. Z hlavičky upečeného česneku vymáčkneme stroužky a plochou stranou nože je rozmačkáme na kaši. Rozmačkaný česnek vmícháme k bulguru společně se 3 lžícemi oleje a špetkou pepře. Stroužky z další hlavičky vmícháme až po ochutnání, každý podle své chuti. V případě potřeby bulgur dosolíme.

6. Dresink připravíme tak, že do vyšší úzké nádoby vložíme všechny suroviny a tyčovým mixérem rozmixujeme.

7. Na talíř rozložíme salátové listy, posypeme bulgurem, obložíme kousky řepy a cibule, posypeme kousky sýru a pokropíme zálivkou. Nahoru položíme větvičku rajčátek.

Autor: Linda

Salát s bulgurem a červenou řepou. A máme tady opět něco pro vegetariány a příznivce zdravé stravy či diet. Dnes si připravíme výborný zeleninový salát s bulgurem a červenou řepou.
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ