Bramborák na plechu

26.07 2015|Bezmasá jídla
Bramborák na plechu

Bramboráky k české kuchyni prostě patří. Receptů na tuto křupavou pochoutku existuje celá řada. Ten dnešní je na bramborák na plech.

Ingredience na bramborák na plechu:

  • 1 - 1,2 kg brambor
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • hladká mouka
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • 5 - 6 stroužků česneku
  • 250 g uzeniny
  • 200 g tvrdého sýr
  • tuk na vymazání plechu

Příprava bramboráku na plech:


1. Brambory nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na klasické bramboráky. Osolíme, přidáme majoránku, pepř a prolisovaný česnek.

2. Bramborovou směs promícháme a nalijeme na dobře vymazaný plech. Posypeme na kostičky pokrájenou uzeninou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45 minut. Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

3. Bramborák podáváme s čerstvou zeleninou.

Bramborák na plechu. Bramboráky k české kuchyni prostě patří. Receptů na tuto křupavou pochoutku existuje celá řada. Ten dnešní je na bramborák na plech.
Nejlepší recept

 321 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ