Křehký žampionový quiche
Bramborové muffiny
Jednoduchá bramborová pizza
Bramborák na plechu
Zeleninový salát s bulgurem a červenou řepou
Brokolicový koláč s nivou
Bramborová buchta podle našich babiček
Cuketové kuličky se sýrem
Nadívané papriky
Bramborové muffiny
Jednoduchá bramborová pizza
Bramborák na plechu
Zeleninový salát s bulgurem a červenou řepou
Brokolicový koláč s nivou
Bramborová buchta podle našich babiček
Cuketové kuličky se sýrem
Nadívané papriky
Křehký žampionový quiche
Francouzský koláč quiche je tradiční národní pochoutkou, na kterou většina Francouzů nedá dopustit. Dnes si připravíme žampionový quiche, který si zamilují milovníci vegetariánské kuchyni i příznivci masa, kteří si do receptu mohou přidat trochu anglické slaniny nebo jiné uzeniny.
Ingredience na žampionový quiche:
Těsto:
- 225 g hladké mouky
- 150 g hery
- 1 vejce
- 2 lžíce studené vody
- špetka soli
- 200 g žampionů
- 100 g anglické slaniny
- 3 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- 60 g čedaru
- zelená petrželka
- 1 lžíce oleje
- 1 vejce na potření
Příprava žampionového quiche:
1. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme na kousky pokrájenou Heru a rukama zpracujeme na drobenku.
2. Vejce rozšleháme vidličkou s vodou a vlijeme k drobence. Promícháme, vyklopíme na vál a rukama zpracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do ledničky.
3. Žampiony očistíme a pokrájíme na kousky. Slaninu a sýr nakrájíme na kostičky.
4. Na pánvi na lžíci oleje opečeme slaninu dokřupava. Přidáme žampiony a za stálého míchání opečeme do změknutí. Odstavíme a necháme vychladnout.
5. Celá vejce osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a vidličkou rozšleháme. Vmícháme i posekanou petrželku.
6. Koláčovou formu (průměr cca 21 cm) vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
7. Uleželé těsto rozválíme na kruh a trochu větší než je forma. Vložíme je do formy a rukama přitlačíme aby k formě ve všech místech pěkně přiléhalo. Pokud jsem vyváleli kruh moc velký, nůžkami dokola zastřihneme, těsto by mělo asi 1 cm vyčnívat z formy (při pečení se zmenší).
8. Formu s těstem na quiche vložíme na 15 minut do ledničky. Pak propícháme dno vidličkou, na těsto položíme kruh z papíru na pečení (dobře se vytvaruje do formy když ho namočíme a důkladně vyždímáme) a naplníme fazolemi (neměla jsem, použila jsem kroupy). Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme 15 minut.
9. Předpečené těsto vytáhneme z trouby, papír s fazolemi vytáhneme a těsto ve formě potřeme rozšlehaným vejcem. Na 5 minut vrátíme do trouby zapéct. Po vytažení zmírníme troubu na 150°C.
10. Na zapečené těsto urovnáme žampiony se slaninou, posypeme sýrem a zalijeme vejci se smetanou. Opatrně vložíme do trouby a pomalu pečeme 30-40 minut do zezelátnutí.
11. Po vytažení z trouby necháme žampionový quiche chvíli odpočinout a teprve potom krájíme a podáváme. Můžeme přizdobit rajčátkem a snítkou petrželky.
Křehký žampionový quiche si zamilujete. Francouzský koláč quiche je lahůdkou pro vegetariány i milovníky masa. Žampionový quiche
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ