Bramborová buchta podle našich babiček

27.07 2015|Bezmasá jídla
Bramborová buchta podle našich babiček

Bramborová buchta podle našich babiček je výtečný recept, který se dá připravit k večeři i k obědu. Doporučujeme k němu podávat čerstvý salát.

Ingredience na bramborovou buchtu podle našich babiček:

  • 375 g hrubé mouky
  • 375 ml mléka
  • špetka cukru
  • 20 g čerstvých kvasnic
  • 250 g syrových nastrouhaných brambor
  • 1 malé vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2-3 lžíce majoránky
  • 5 - 7 stroužků česneku
  • čerstvá petrželka
  • 1 - 2 lžíce sádla na vymazání

Příprava bramborové buchty podle našich babiček:


1. Ohřejeme trochu mléka, zamícháme do něj lžíci mouky, špetku cukru a rozdrobíme kvasnice. Přikryté necháme vzejít.

2. V míse smícháme další ingredience, přidáme kvásek a důkladně promícháme. Necháme 45 minut kynout. Pak těsto nalijeme na plech nebo pekáč důkladně vymazaný sádlem.

3. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova (180°C, asi 25-30 minut). Podáváme k polévce nebo se zeleninovým salátem.

Autor: Dita

Bramborová buchta podle našich babiček. Bramborová buchta podle našich babiček je výtečný recept, který se dá připravit k večeři i k obědu. Doporučujeme k němu podávat čerstvý salát.
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ