Jak si vyrobit ochucenou sůl
9 chyb, které neustále opakujeme v kuchyni
Jak poznat zkažené vejce
Jak nazdobit dort pomocí šablony
Domácí jogurt bez jogurtovače
Jak udělat žitný kvásek
Jak vyčistit troubu
9 chyb, které neustále opakujeme v kuchyni
Jak poznat zkažené vejce
Jak nazdobit dort pomocí šablony
Domácí jogurt bez jogurtovače
Jak udělat žitný kvásek
Jak vyčistit troubu
Jak si vyrobit ochucenou sůl

Ochucených solí si dnes můžete koupit dosytosti v každém obchodě. Nicméně, ochucenou sůl si můžete vyrobit i sami doma. Její výroba je snadná a její využití pestré.
Ochucená sůl může být cennou složkou při vaření i hezký dárek pro vaše blízké. Domácí sůl bude skvělým doplňkem k masu i rybám. Vše co potřebuje pro výrobu aromatické soli je mlýnek, přírodní mořská sůl a aromatické látky, mezi které mohou patřit:
určenou k aromatizaci a nechte ji ohřívat několik hodin. Poté můžete sůl skladovat až jeden měsíc.
Autor: JaDa
- Sušené bylinky - tymián, rozmarýn, bazalka, oregano, levandule, máta nebo kafirové listy
- Koření - semínka fenyklu, kmínu, koriandr, sušené chilli papričky, paprika kurkuma
- Sušené houby nebo mořské řasy
- Sušená kůra citrusových plodů
- Sušený kokos, zelené čajové lístky
Jak si vyrobit ochucenou sůl
Sůl a vybrané aromatické látky vložte do mixéru. Aromatické látky musí být k soli přidávány postupně poté, co každou várku pečlivě promísíte. Ideální je použít sůl ihned. Pokud ji však chcete použít za dobu delší než tři dny, pak předehřejte troubu na nejnižší teplotu, na plech nasypte sůlurčenou k aromatizaci a nechte ji ohřívat několik hodin. Poté můžete sůl skladovat až jeden měsíc.
Co je důležité vzít v úvahu
Všechny příchutě musí být před přidáním k soli dobře vysušeny. Byliny můžete sušit v sušičce při nízkých teplotách. Chcete-li vysušit kůru citronových plodů, oloupejte jen svrchní kůru, bez bílé dužiny, a nechte ji při pokojové teplotě sušit na talíři až 3 dny. Mnoho koření (kmín, koriandr, sušené chilli, kardamon) má intenzivnější aroma, pokud jej před použitím chvíli opražíte na suché pánvi.Jak sůl využít
Sůl s kůrou citrusových plodů a mořských řas se skvěle hodí k rybám. Sůl s přídavkem hub a bylin jako je tymián, oregáno, rozmarýn a česnek můžete použít k masu. Sůl s kořením (kurkuma, kmín, koriandr, sušené chilli papričky) je zase ideálním doplňkem k dušené zelenině. Citrusová sůl skvěle doplňuje kuře, kachnu, zeleninová jídla i mořské plody. Sůl s vůní zeleného čaje je skvělá pro omelety a krémové vaječné směsi pro quiche. Sůl s provensálskými bylinkami je dobrou volbou k těstovinám a rybám.Autor: JaDa
Jak si vyrobit ochucenou sůl. Ochucených solí si dnes můžete koupit dosytosti v každém obchodě. Nicméně, ochucenou sůl si můžete vyrobit i sami doma. Její výroba je snadná a její využití pestré.
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ