Těstoviny s tuňákem a smetanou

26.08 2015|Těstoviny
Těstoviny s tuňákem a smetanou

Tuňák je výborný sám o sobě, když jej ovšem ještě smícháme s jemnou smetanovou omáčkou, parmezánem a těstoviny, tak nám vznikne dokonalý kulinářský zážitek. Těstoviny s tuňákem jsou zkrátka vynikající.

Ingredience na těstoviny s tuňákem:

pro 3 osoby
250 kcal na 100 g
20 min.
  • 400 g těstovin
  • 2 malé plechovky tuňáka v olivovém oleji
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic strouhaného parmazánu (40 g)
  • sůl
  • citronová šťáva

Příprava těstovin s tuňákem:


1. Olej z plechovek s tuňákem slijeme na pánev a zahřejeme.

2. Přidáme rozmačkaný česnek a půl minuty mícháme, než se česnek rozvoní. Pak přidáme tuňáka z obou plechovek, zalijeme smetanou a rozmícháme. Na mírném plameni necháme 5 minut probublávat.

3. Nakonec vmícháme sýr a dochutíme solí a citronovou šťávou.

4. Těstoviny uvaříme na skus a scezené promícháme s omáčkou.

Autor: Mia

Těstoviny s tuňákem milují nejen Italové, tento recept našel své příznivce i v Česku, a není divu. Recept na těstoviny s tuňákem a jemnou smetanovou omáčkou. K tomu můžete přidat petržel, cibule nebo olivy.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře ( 2 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Ludvík|20.04 2018 16:37
Rychlé, jednoduché a hodně dobré. Jen jsem to trošíčku opepřil. Uděluji autorovi pochvalu před nastoupenou jednotkou. Ale beze srandy, opravdu je to přes svoji jednoduchost dobré.
Odpovědět
 14 
Lenka|10.05 2020 23:23
Výborné! Já přidávám ještě cibulku, bazalku, smetanu a olivy.
Odpovědět
 2