Těstoviny s tuňákem a smetanou

26.08 2015|Těstoviny
Těstoviny s tuňákem a smetanou

Tuňák je výborný sám o sobě, když jej ovšem ještě smícháme s jemnou smetanovou omáčkou, parmezánem a těstoviny, tak nám vznikne dokonalý kulinářský zážitek. Těstoviny s tuňákem jsou zkrátka vynikající.

Ingredience na těstoviny s tuňákem:

  • 400 g těstovin
  • 2 malé plechovky tuňáka v olivovém oleji
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic strouhaného parmazánu (40 g)
  • sůl
  • citronová šťáva

Příprava těstovin s tuňákem:


1. Olej z plechovek s tuňákem slijeme na pánev a zahřejeme.

2. Přidáme rozmačkaný česnek a půl minuty mícháme, než se česnek rozvoní. Pak přidáme tuňáka z obou plechovek, zalijeme smetanou a rozmícháme. Na mírném plameni necháme 5 minut probublávat.

3. Nakonec vmícháme sýr a dochutíme solí a citronovou šťávou.

4. Těstoviny uvaříme na skus a scezené promícháme s omáčkou.

Autor: Mia

Těstoviny s tuňákem milují nejen Italové. Tento recept našel své příznivce i v Česku. A není divu. Těstoviny s tuňákem a jemnou smetanovou omáčkou jsou
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ