Cannelloni plněné špenátem
Těstoviny s tuňákem a smetanou
Špagety na kari
Špagety s rajčatovou omáčkou
Těstoviny s klobásou a paprikou
Pikantní česnekové špagety s klobásou
Spaghetti carbonara
Těstovinový s hráškem
Řecký těstovinový salát
Těstoviny s tuňákem a smetanou
Špagety na kari
Špagety s rajčatovou omáčkou
Těstoviny s klobásou a paprikou
Pikantní česnekové špagety s klobásou
Spaghetti carbonara
Těstovinový s hráškem
Řecký těstovinový salát
Cannelloni plněné špenátem
Cannelloni se špenátem a sýrem jsou chloubou italské kuchyně, stejně jako všechny další druhy italské kuchyně. Cannelloni se špenátem se hodí k obědu i k večeři.
Ingredience na cannelloni se špenátem:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 450 g mraženého listového špenátu
- 325 g sýru Lučina
- 200 g sýru cottage
- 100 g strouhaného parmazánu
- 3 lžíce strouhanky
- sůl
- mletý pepř
- 2x500 ml rajčatové omáčky na těstoviny
- 20 plátů lasagní
Příprava cannelloni se špenátem:
1. Cibuli a česnek posekáme najemnno a zpěníme na troše oleje.
2. Přidáme rozmražený špenát, a za častého míchání dusíme, dokud se neodpaří všechna voda. Necháme vychladnout.
3. Do zchladlého špenátu zamícháme Lučinu, cottage a 2 lžíce parmazánu. Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Lasagne krátce povaříme, jen do změknutí, aby se daly rolovat (2-3 minuty).
5. Rozložíme je na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň a zarolujeme.
6. Do pekáče vytřeného olejem nalijeme asi čtvrtinu omáčky. Nasládáme do ní rolky, potřeme druhou čtvrtinou omáčky a posypeme parmazánem.
7. Zbytek srolovaných lasagní položíme do druhé vrstvy, zalijeme zbytekem omáčky a posypeme zbytkem sýra.
8. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme (180°C, cca 25-30 minut).
Autor: Albert
Cannelloni plněné špenátem. Cannelloni se špenátem a sýrem jsou chloubou italské kuchyně, stejně jako všechny další druhy italské kuchyně. Cannelloni se špenátem se
Nejlepší recept
316
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ