Cannelloni plněné špenátem

30.03 2017|Těstoviny
Cannelloni plněné špenátem

Cannelloni se špenátem a sýrem jsou chloubou italské kuchyně, stejně jako všechny další druhy italské kuchyně. Cannelloni se špenátem se hodí k obědu i k večeři.

Ingredience na cannelloni se špenátem:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 450 g mraženého listového špenátu
  • 325 g sýru Lučina
  • 200 g sýru cottage
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2x500 ml rajčatové omáčky na těstoviny
  • 20 plátů lasagní

Příprava cannelloni se špenátem:


1. Cibuli a česnek posekáme najemnno a zpěníme na troše oleje.

2. Přidáme rozmražený špenát, a za častého míchání dusíme, dokud se neodpaří všechna voda. Necháme vychladnout.

3. Do zchladlého špenátu zamícháme Lučinu, cottage a 2 lžíce parmazánu. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Lasagne krátce povaříme, jen do změknutí, aby se daly rolovat (2-3 minuty).

5. Rozložíme je na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň a zarolujeme.

6. Do pekáče vytřeného olejem nalijeme asi čtvrtinu omáčky. Nasládáme do ní rolky, potřeme druhou čtvrtinou omáčky a posypeme parmazánem.

7. Zbytek srolovaných lasagní položíme do druhé vrstvy, zalijeme zbytekem omáčky a posypeme zbytkem sýra.

8. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme (180°C, cca 25-30 minut).

Autor: Albert

Cannelloni plněné špenátem. Cannelloni se špenátem a sýrem jsou chloubou italské kuchyně, stejně jako všechny další druhy italské kuchyně. Cannelloni se špenátem se
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ