Spaghetti carbonara

07.08 2015|Těstoviny
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara, v překladu uhlířské špagety, byly v Itálii po celá léta synonymem rychlého a levného jídla. S přídavkem parmezánu se ovšem stávají kulinářským zážitkem na vysoké úrovni.

Ingredience na spaghetti carbonara:

  • 400 g špaget
  • 200 g libové slaniny nebo uzeného bůčku
  • 100 g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 4 žloutky
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • čerstvě pomletý pepř

Příprava spaghetti carbonara:


1. Špagety uvaříme v hodně osolené vodě na skus.

2. Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek rozmáčkneme plochou stranou nože. Ve velké pánvi zahřejeme máslo, vložíme česnek a slaninu a necháme ji na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.

3. Žloutky promícháme se smetanou a většinou strouhaného sýra.

4. Do pánve ke slanině přidáme scezené špagety a na slabém plameni promícháme. Odstavíme a vmícháme žloutkovou směs.

5. Přidáme pár lžic vody ve které se vařily špagety a důkladně promícháme až jsou všechny špagety obalené hladkou omáčkou.

6. Na talíři posypeme zbytkem sýra a poprášíme čerstvě namletým pepřem.

Autor: Katja

Spaghetti carbonara, v překladu uhlířské špagety, byly v Itálii po celá léta synonymem rychlého a levného jídla. Spaghetti carbonara
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ