Spaghetti carbonara
Pikantní česnekové špagety s klobásou
Cannelloni plněné špenátem
Těstoviny s tuňákem a smetanou
Špagety na kari
Těstovinový s hráškem
Řecký těstovinový salát
Těstovinový salát s rukolou
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Pikantní česnekové špagety s klobásou
Cannelloni plněné špenátem
Těstoviny s tuňákem a smetanou
Špagety na kari
Těstovinový s hráškem
Řecký těstovinový salát
Těstovinový salát s rukolou
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara, v překladu uhlířské špagety, byly v Itálii po celá léta synonymem rychlého a levného jídla. S přídavkem parmezánu se ovšem stávají kulinářským zážitkem na vysoké úrovni.
Ingredience na spaghetti carbonara:
- 400 g špaget
- 200 g libové slaniny nebo uzeného bůčku
- 100 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 4 žloutky
- 60 ml smetany ke šlehání
- sůl
- čerstvě pomletý pepř
Příprava spaghetti carbonara:
1. Špagety uvaříme v hodně osolené vodě na skus.
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek rozmáčkneme plochou stranou nože. Ve velké pánvi zahřejeme máslo, vložíme česnek a slaninu a necháme ji na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.
3. Žloutky promícháme se smetanou a většinou strouhaného sýra.
4. Do pánve ke slanině přidáme scezené špagety a na slabém plameni promícháme. Odstavíme a vmícháme žloutkovou směs.
5. Přidáme pár lžic vody ve které se vařily špagety a důkladně promícháme až jsou všechny špagety obalené hladkou omáčkou.
6. Na talíři posypeme zbytkem sýra a poprášíme čerstvě namletým pepřem.
Autor: Katja
Spaghetti carbonara, v překladu uhlířské špagety, byly v Itálii po celá léta synonymem rychlého a levného jídla. Spaghetti carbonara
Nejlepší recept
Téma: Rychlý oběd
304
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ