Řecký těstovinový salát

07.09 2015|Těstoviny
Řecký těstovinový salát

S řeckým těstovinovým salátem na vás dýchne kouzlo Řecka a zavzpomínáte si na dovolenou. Jednoduchý a chutný salát servírujeme samostatně nebo s opečenou bagetou.

Ingredience na řecký těstovinový salát:

  • 60 ml olivového oleje
  • 3-4 stroužky česneku
  • hrst čerstvého oregana
  • 1 lžička hrubozrnné soli
  • čerstvě mletý pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • 350 g těstovin
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 100 g černých vypeckovaných oliv
  • 8 cherry rajčátek
  • 1 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
  • 2 lžíce natrhaných lístků čerstvé bazalky
  • 1 malá červená cibule
  • 1 zelená paprika
  • 220 g sýru feta

Příprava řeckého těstovinového salátu:


1. Zahřejeme olej, přidáme nadrobno posekaný česnek, lístky oregana, sůl, pepř a na nejnižším plameni zvolna opékáme asi 8 minut. Pak sundáme z plotýnky a přilijeme citronovou šťávu.

2. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, ale neproplachujeme. Přesypeme je do mísy a zalijeme ochuceným olejem. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.

3. Pak vmícháme citronovou kůru, rozpůlené olivy, rozpůlená rajčátka, papriku nakrájenou na nudličky, cibuli na tenké plátky, mátu a bazalku. Dáme vychladit.

4. Nakonec vmícháme sýr nakrájený na kostičky a podáváme.

Autor: Albert

Řecký těstovinový salát je jednoduchý a chutný salát, který ocení všichni milovníci středozemské kuchyně. Řecký těstovinový salát si připravíme z
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ