Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem

28.07 2015|Těstoviny
Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem

Domácí výroba těstovin nabírá na oblibě. Vyrobit si můžete různé druhy s různými příchutěmi. Dnes si připravíme tortellini s bylinkovo-sýrovou omáčkou a parmezánem.

Ingredience na tortellini:

Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 3-4 žloutky
  • voda nebo rozšlehané vejce na potření okrajů

Náplň a dokončení
  • 300 g ricotty
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • 2 hrsti usekaných bylinek (rozmarýn, bazalka, majoránka)
  • sůl, pepř
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • hrst petrželky, hoblinky parmazánu k podávání

Příprava tortellinů:

Připravte si těsto. V míse utřete ricottu, vejce a žloutek, vmíchejte parmazán, jemně usekané bylinky a podle chuti osolte a opepřete. Vál poprašte moukou a těsto rozválejte. Takto postupně vyválíte placky o síle 1-2 mm. Pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrajujte kolečka o průměru asi 4-5 cm. Do středu každého kolečka dáte lžičkou náplň, těsto přehnete a stisknete k sobě okraje potřené vodou nebo vejcem. Takto připravené půlměsíčky otočíte kolem prstu a jejich okraje opět stisknete k sobě tak, aby vám vznikl prstýnek. Tortellini vkládáme postupně do většího množství osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 2-5 minut. Vyjměte z vody a nechte okapat. V pánvi rozpusťte máslo a tortellini v něm prohřejte. Tortellini podávejte sypané usekanou zelenou petrželkou a hoblinkami parmazánu.

Autor: Liba

Tortellini s bylinkovo-sýrovou náplní a parmazánem. Připravte si výborné plněné domácí tortellini s omáčkou z bylinek a sýru..Tortellini jsou vynikající..
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ