Sugo pomodoro

29.03 2016|Těstoviny

Sugo pomodoro je italská klasika, bez které by se žádné správné italské těstoviny neobešly. Sugo pomodoro se dá připravit z čerstvých i konzervovaných rajčat.

Ingredience na sugo pomodoro:

  • 600 g loupaných rajčat v rajčatové šťávě
  • 50 g šalotka
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • olivový olej
  • 40 ml másla
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Příprava sugo pomodoro:

1. Celer, mrkev a šalotku nakrájejte na menší kousky. V hrnci rozehřejte olej, na kterém zpěňte nakrájenou zeleninu.

2. Přidejte nakrájená rajčata a vše za občasného míchání duste asi 30 minut.

3. Omáčku následně propasírujte, vraťte do rendlíku a následně nechte za občasného míchání provařit.

4. Dochuťte kořením, cukrem a bazalkou.

Autor: Liv

Sugo pomodoro. Sugo pomodoro je italská klasika, bez které by se žádné správné italské těstoviny neobešly. Sugo pomodoro se dá připravit z čerstvých i konzervovaných rajčat.
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ