Ravioli plněné mletým masem

28.01 2017|Těstoviny
Ravioli plněné mletým masem

Ravioli plněné mletým masem a přelité rajčatovou omáčkou jsou oblíbeným jídlem nejen ve slunné Itálii.

Ingredience na ravioli s mletým masem:

  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 4 lžíce dušeného špenátu
  • 1/2 lžička mletého pepře
Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 vejce
  • špetka soli
Omáčka:
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1/2 lžíce tymiánu
  • 1/2 lžic mletého pepře
  • 5 lžic petrželky
  • špetka soli
  • 1 hrnek kečupu
  • 4 lžíce sýru
  • 2 rajčata

Příprava ravioli s mletým masem:


1. Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout.

2. Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a rozválíme ho na tenkou placku. Rádýlkem ho pokrájíme na čtverečky a na polovinu z nich poklademe hromádky masové směsi, ostatními čtverečky je přiklopíme. Řádně uzavřeme a v mírně osolené vroucí vodě uvaříme.

3. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, utřený česnek, tymián, pepř, petrželku, a osolíme. Chvíli dusíme, dokud rajčata nezměknou. Nakonec vmícháme kečup. Hotové ravioli na talířích polijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem, ideálně parmazánem.

Autor: Liv

Ravioli plněné mletým masem - nejlepší recept. Ravioli plněné mletým masem a přelité rajčatovou omáčkou jsou oblíbeným jídlem nejen ve slunné Itálii.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Karel|06.02 2017 13:10
Perfektní recept, vyzkouším. Zatím jsem zkoušel ravioli se špenátem, ale ravioli s mletým masem jsou taky parádní. Těším se na tu rajčatovou omáčku, doufám, že je to ta, kterou z nám z italských restaurací
Odpovědět
 1