Recept na nejlepší lasagne na světě

20.01 2016|Těstoviny

Lasagne s klobásou, mletým hovězím masem a třemi druhy sýra jsou jednoduše nejlepším receptem na lasagne, který jsme doposud objevili, proto si je určitě nenechte ujít. Následující recept je na 12 porcí

Ingredience na lasagne:

  • 450 g sladké italské klobásy
  • 340 g libového mletého hovězího masa
  • 1/2 šálku mleté cibule
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 2 plechovky rajského protlaku
  • 1/2 šálku vody
  • 2 lžíce cukru
  • 1,5 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky semínek fenyklu
  • lžička italského koření
  • lžíce soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 4 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 12 plátků lasagni
  • 450 g ricotty
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 340 g mozzarely
  • 3/4 šálky strouhaného parmazánu

Příprava lasagní:


1. V holandské troubě upečeme klobásu, mleté hovězí maso, cibuli a česnek na střední teplotě. Do masové směsi vmícháme drcená rajčata, protlak a vodu. Dochutíme cukrem, bazalkou, semeny fenyklu,
italským kořením, lžíci soli, pepřem a 2 lžícemi petrželky. Vaříme zakryté asi 1,5 hodiny, za občasného míchání.

2. Mezitím si v osolené vodě uvařte lasagne podle návodu na obalu. V míse smíchejte ricottu s vejcem, zbývající petrželkou a 1/2 lžičky soli.

3. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.

4. Na dno zapékací misky dejte 1,5 šálku masové omáčky. Na omáčku rozložte plátky lasagni. Na ně dejte směs z ricotty, mozzarelu, masovou směs a posypte parmazánem. Vrstvy opakujte, dokud vám nedojdou ingredience. Horní vrstvu posypejte zbylou mozzarelou a parmazánem.

5. Přikryjte alobalem a pečte v troubě 25 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 25 minut. Před podáváním nechte 15 minut vychladnout.

Autor: Jad

Recept na nejlepší lasagne na světě. Lasagne s klobásou, mletým hovězím masem a třemi druhy sýra jsou jednoduše nejlepším receptem na lasagne, který
Nejlepší recept

 344 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ