Treska v bylinkové omáčce s batátovým pyré

21.09 2021|Ryby
Treska v bylinkové omáčce s batátovým pyré

Treska v bylinkové omáčce s batatovo-bramborovým pyré byl hokus pokus s nečekaně dobrým výsledkem. Často přemýšlím, jak připravit tresku, aby byla chuťové dobrá a dětem nesmrděla po rybině. Kombinace bylinek a rajského protlaku se nakonec ukázala jako to pravé ořechové. Bramborovo-batátové filé perfektně podtrhlo její chuť.

Ingredience:

Ryba:
  • 4-6 kusů filé z tresky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • lžička sušeného kopru
  • lžička provensálského koření
  • lžička rozmarýnu
  • máslo
Batatovo-bramborové pyré:
  • 4 větší brambory
  • 4 batáty
  • lžička soli
  • 1-2 stroužky česneku
  • máslo
  • mléko

Příprava:
Filety z tresky osmahneme na másle. Přidáme všechno koření, tomatovou pastu, sůl, zalijeme vodou a dusíme, dokud se ryba neuvaří. Mezitím si v osolené vodě uvaříme batáty a brambory. Po uvaření je rozmačkáme nebo vyšleháme s máslem a mlékem. Na závěr přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku.

Autor: jad

Nevíte, jak připravit tresku? Tenhle dotaz si kladu poměrně snadno. Děti moc chuť tresky nemusí, tak je vždy potřeba, ji nějak zakamuflovat. No a v tomhle receptu se to povedlo více než dobře.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Ludmila|27.09 2021 21:56
Vyzkoušeno a je to opravdu moc dobré :- Chválím
Odpovědět
 0