Maďarská polévka

24.09 2015|Polévky

Maďarská polévka je hutná polévka s uzeninou, která vás zahřeje i zasytí. Ideálně ji servírujeme s chlebem.

Ingredience na maďarskou polévku:

  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 brambory
  • 200 g uzeniny
  • sůl
  • oregano
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kostka masoxu
  • 2 dl smetany
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • zelená petrželka

Příprava maďarské polévky:


1. Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku, posypeme mletou paprikou a přidáme na kostičky nakrájené oloupané syrové brambory. Mírně podlijeme a podusíme do změknutí.

2. Přidáme nakrájenou uzeninu, ochutíme utřeným česnekem, oreganem, přidáme masox a zalijeme litrem studené vody. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a nalijeme do polévky.

3. Povaříme ještě asi 5 minut. Na talíři posypeme petrželkou.

Autor: Mirka

Maďarská polévka patří k sytým polévkám, které vás zahřeje i zasytí. Ideálně ji servírujeme s chlebem. Maďarská polévka se připravuje
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ