Vynikající sypaná tvarohová buchta

09.11 2016|Dezerty

Hledáte nějaký rychlý a chutný recept na buchtu? Pak určitě vyzkoušejte vynikající sypanou tvarohovou buchtu, jejíž netradiční příprava vás zaručeně zaujme.

Ingredience na sypanou tvarohovou buchtu:

Těsto:
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 150 g másla
náplň:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 žloutky
  • 5-6 lžic cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • mléko podle potřeby (asi 300-500 ml, podle kvality tvarohu)
  • rozinky

Příprava sypané tvarohové buchty:


1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem.

2. Do další mísy dáme tvaroh, žloutky, oba cukry, pudinkový prášek a trochu mléka. Důkladně rozmícháme. Podle potřeby vmícháváme další mléko, až vznikne hmota, která je sice hustá, ale tekutá.

3. Plech vyložíme papírem na pečení a ten důkladně potřeme změklým máslem. Na dno plechu rovnoměrně nasypeme polovinu sypké směsi.

4. Na ni pomalu opatrně nalijeme tvaroh, posypeme rozinkami a opět rovnoměrně zasypeme druhou polovinou mouky.

5. Na povrch nastrouháme celé máslo.

6. Plech vložíme do trouby vyhřáté an 190°C a pečeme do zezlátnutí povrchu, 25-30 minut.

7. Po vytažení z trouby necháme úplně vychladnout, v žádném případě nekrájet, dokud není studený. Nejlepší je upéct večer a krájet až ráno.

Autor: Liv

Sypaná tvarohová buchta bez přípravy těsta je rychlý a vynikající dezert. Sypaná tvarohová buchta se připravuje bez nutnosti připravovat těsto
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ