Makové řezy

09.08 2015|Dezerty
Makové řezy

Makové řezy s vanilkovým pudinkem vás nadchnou svou zvláštní a jemnou chutí. Řezy z máuk jsou určitě vhodným kandidátem na nedělní dezert.

Ingredience na makové řezy:

Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 120 g mletého cukru
  • 250 g tuku
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
Náplň:
  • 250 g mletého máku
  • 1 l mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 150 g mletého cukru
  • 100 g rozinek namočených v rumu
  • mleté piškoty nebo strouhanka

Příprava makových řezů:


1. Na vále uhněteme ze všech surovin hladké těsto a dáme do chladna odpočinout.

2. Z mléka, pudinkových prášků a krystalového cukru uvaříme pudink, do kterého hned zamícháme mák. Po vychladnutí přidáme mletý cukr, vejce a rozinky a důkladně promícháme. Zahustíme mletými piškoty nebo strouhankou.

3. Z těsta oddělíme asi 1/3. Ze 2/3 vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto rozetřeme rovnoměrně nádivku. Zbylou třetinu těsta rozválíme, rádýlkem rozkrájíme na proužky asi 1 cm široké a z nich na nádivce vytvoříme mřížku.

4. Zvolna upečeme ve vyhřáté troubě (180-190°C) dorůžova.

Autor: Marta

Makové řezy. Makové řezy s vanilkovým pudinkem vás nadchnou svou zvláštní a jemnou chutí. Řezy z máuk jsou určitě vhodným kandidátem na nedělní dezert.
Nejlepší recept

 337 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ