Vídeňský zákusek

11.07 2015|Dezerty
Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek je dobrota, kterou si můžete připravit k nedělní kávičce i pro návštěvu. Lehký a chutný zákusek si zamilují všichni.

Ingredience na vídeňský zákusek:

Těsto:
  • 4 vejce
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 dl oleje
  • 2 dl mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
1. krém :
  • 1 l pomerančového džusu
  • 6 lžic cukru
  • 80 g škrobu
2. krém:
  • 125 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr
nahoru:
  • piškoty
  • 1/4 l pomerančového džusu
  • 2 lžíce rumu
  • čokoládová poleva

Příprava vídeňského zákusku:


1. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).

2. Připravíme první krém. Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.

3. Nachystáme si druhý krém. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.

4. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.

Autor: Máša

Vídeňský zákusek. Vídeňský zákusek je dobrota, kterou si můžete připravit k nedělní kávičce i pro návštěvu. Lehký a chutný zákusek si zamilují všichni.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ