Vídeňský zákusek
Galaktoboureko - řecký mléčný dezert s krupicí
Makové řezy
Rychlý švestkový koláč
Jablkový koláč bez mléka a vajec
Luxusní karamelové řezy s tvarohem
Mandarinková buchta
Buchta s tvarohem na plech
Domácí pribináček z tvarohu
Galaktoboureko - řecký mléčný dezert s krupicí
Makové řezy
Rychlý švestkový koláč
Jablkový koláč bez mléka a vajec
Luxusní karamelové řezy s tvarohem
Mandarinková buchta
Buchta s tvarohem na plech
Domácí pribináček z tvarohu
Vídeňský zákusek
Vídeňský zákusek je dobrota, kterou si můžete připravit k nedělní kávičce i pro návštěvu. Lehký a chutný zákusek si zamilují všichni.
Ingredience na vídeňský zákusek:
Těsto:
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 dl oleje
- 2 dl mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 l pomerančového džusu
- 6 lžic cukru
- 80 g škrobu
- 125 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
- piškoty
- 1/4 l pomerančového džusu
- 2 lžíce rumu
- čokoládová poleva
Příprava vídeňského zákusku:
1. Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).
2. Připravíme první krém. Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
3. Nachystáme si druhý krém. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
4. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.
Autor: Máša
Vídeňský zákusek. Vídeňský zákusek je dobrota, kterou si můžete připravit k nedělní kávičce i pro návštěvu. Lehký a chutný zákusek si zamilují všichni.
Nejlepší recept
334
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ