Křehký borůvkový koláč na plech

26.08 2015|Dezerty
Křehký borůvkový koláč na plech

Křehký borůvkový koláč na plech je ideálním dezertem v borůvkové sezóně. Je sladký, křehký a neodolatelný.

Ingredience na borůvkový koláč na plech:

  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla nebo hery
  • 2 vejce
  • 1 litr borůvek
  • 3 lžíce strouhanky
  • hrst drobenky (hrubá mouky, krystalový cukr, máslo)

Příprava borůvkového koláče na plech:


1. Na vál prosejeme mouku a cukr, osolíme. Přidáme vejce a na kousky posekaný změklý tuk. Rukama zpracujeme hladké měkké těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.

2. Na plechu vyloženém papírem na pečení těsto válečkem nebo rukama rozprostřeme po celé ploše a mírně zvedneme okraje.

3. Těsto propícháme vidličkou a poprášíme jemně strouhankou. Zasypeme rovnoměrně borůvkami a drobenkou.

4. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25-30 minut.

Autor: Jarka

Křehký borůvkový koláč na plech je jednoduchý a lehký dezert, který si určitě musíte v borůvkové sezoně připravit. Borůvkový koláč na plech je
Nejlepší recept

 306 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ