Sachr dort
Čokoládové muffiny s podmáslím
Banánové muffiny s čokoládou
Tvarohové muffiny
Recept na vynikající perníkové muffiny s povidly
Kakaové muffiny
Čokoládové perníčky
Křehký borůvkový koláč na plech
Tatrankové řezy
Čokoládové muffiny s podmáslím
Banánové muffiny s čokoládou
Tvarohové muffiny
Recept na vynikající perníkové muffiny s povidly
Kakaové muffiny
Čokoládové perníčky
Křehký borůvkový koláč na plech
Tatrankové řezy
Sachr dort
Sachr dort je klasika od vídeňských cukrářů, která má svou tradici již celá staletí. Lahodný čokoládový dort je oblíbený po celém světě.
Ingredience na sachr dort:
Těsto:
- 200 g čokolády (hořká nebo na vaření)
- 150 g másla nebo hery
- 180 g moučkového cukru
- 6 vajec
- špetka soli
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g čokolády na vaření
- 20 g 100% tuku
- meruňková marmeláda
- šlehačka
Příprava sachr dortu:
1. Bílky a žloutky oddělíme do dvou misek. Ke žloutkům přidáme cukr a změklý tuk. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh.
2. Pak ušleháme suroviny ve druhé misce do hladké pěny. Pak vešleháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu a vařečkou vmícháme mouku. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
3. Těsto nalijeme na plech. Pečeme při 180°C 15-20 minut. Necháme vychladnout.
4. Čokoládu na vaření ve vodní lázni rozpustíme společně s tukem a vymícháme dohladka.
5. Upečený korpus rozdělíme na tři díly. Spodní díl natřeme marmeládou a šlehačkou, přiložíme prostřední díl a znovu natřeme a nakonec přiklopíme horním díle. Hotový sachr polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou.
Autor: Evča
Sachr dort patří k oblíbeným zákuskům po celém světě. Klasický dezert vídeňských cukrářů si zamiluje každý. Příprava sachr dortu je velmi jednoduchá
Nejlepší recept
312
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ