Sachr dort

28.09 2015|Dezerty
Sachr dort

Sachr dort je klasika od vídeňských cukrářů, která má svou tradici již celá staletí. Lahodný čokoládový dort je oblíbený po celém světě.

Ingredience na sachr dort:

Těsto:
  • 200 g čokolády (hořká nebo na vaření)
  • 150 g másla nebo hery
  • 180 g moučkového cukru
  • 6 vajec
  • špetka soli
  • 100 g polohrubé mouky
Na dokončení:
  • 150 g čokolády na vaření
  • 20 g 100% tuku
  • meruňková marmeláda
  • šlehačka

Příprava sachr dortu:


1. Bílky a žloutky oddělíme do dvou misek. Ke žloutkům přidáme cukr a změklý tuk. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh.

2. Pak ušleháme suroviny ve druhé misce do hladké pěny. Pak vešleháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu a vařečkou vmícháme mouku. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

3. Těsto nalijeme na plech. Pečeme při 180°C 15-20 minut. Necháme vychladnout.

4. Čokoládu na vaření ve vodní lázni rozpustíme společně s tukem a vymícháme dohladka.

5. Upečený korpus rozdělíme na tři díly. Spodní díl natřeme marmeládou a šlehačkou, přiložíme prostřední díl a znovu natřeme a nakonec přiklopíme horním díle. Hotový sachr polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou.

Autor: Evča

Sachr dort patří k oblíbeným zákuskům po celém světě. Klasický dezert vídeňských cukrářů si zamiluje každý. Příprava sachr dortu je velmi jednoduchá
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ