Křehká ananasová bábovka

05.06 2014|Dezerty

Nedělní bábovka patří ke starodávným zvykům. Již naše babičky si dávaly záležet, aby ta jejich byla pěkně mramorová. Dnešní recept nebude na mramorovou bábovku, ale na bábovku s ananasem.

Ingredience na ananasovou bábovku:

  • 1 plechovka ananasu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 0,5 hrnku oleje
  • 0,5 hrnku cukru krupice
  • 2 sáčky ananasového pudinku
  • 2 lžičky sody
  • špetka soli

Příprava ananasové bábovky:


1. Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny.

2. Přimíchejte olej, mouku smíchanou se sodou a pudinkové prášky rozmíchané v 1 hrnku šťávy z kompotu.

3. Nakonec vmíchejte tuhý sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli a dvě lžíce na kousky pokrájeného ananasu.

4. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a upečete na 180°C po dobud asi 45 minut.

5. Upečenou bábovku nechte vychladnout, opatrně vyklopte, nakrájejte a podávejte ozdobenou kopečkem šlehačky, kousky ananasu, jahodami a snítkou meduňky.

Autor: Lily

Křehká ananasová bábovka. Nedělní bábovka patří ke starodávným zvykům. Již naše babičky si dávaly záležet, aby ta jejich byla pěkně mramorová. Dnešní recept
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ