Hrníčková bublanina

16.08 2015|Dezerty

Neexistuje jednodušší dezert, než je hrníčková bublanina. Do bublaniny si můžete dát ovoce dle chuti nebo podle toho, co sezóna nabízí.

Ingredience na hrníčkovou bublaninu:

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • libovolné ovoce

Příprava hrníčkové bublaniny:


1. V jedné misce smícháme oba druhy mouky se solí a práškem do pečiva. V jiné misce ušleháme dohromady vejce, cukr, mléko a olej. Šleháme asi 5 minut.

2. Pak do ušlehané hmoty po částech vmícháme mouku, můžeme krátce zašlehat. Těsto vylijeme do pekáče vyloženého papírem na pečení a hustě posypeme ovocem, které jsme napřed lehce poprášili moukou.

3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.

Autor: Jarka

Hrníčková bublanina není jen sezonní dezert. Do hrníčkové bublaniny si můžete dát třešně, višně, angrešty, ale i exotické ovoce. Hrníčková bublanina recept
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ