Jogurtová bublanina

07.10 2015|Dezerty
Jogurtová bublanina

Jogurtová bublanina je jednoduchý a rychlý moučník, který oceníte na svačinu i ke kávě. Do bublaniny můžete dát ovoce, které máte rádi.

Ingredience na jogurtovou bábovku:

  • 1 velký kelímek bílého jogurtu (400-500 g)
  • tentýž kelímek polohrubé mouky
  • 2/3 kelímku cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • libovolné ovoce
  • hrst drobenky (není nutná)

Příprava jogurtové bábovky:


1. Do mísy vyklopíme jogurt. Kelímek naplníme moukou a přisypeme k jogurtu. Přidáme prášek do pečiva, cukr, vejce a důkladně vymícháme hladké těsto.

2. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Těsto poklademe libovolným ovocem (když ho obalíme v mouce, neklesne ke dnu) a posypeme drobenkou. Pečeme na 200°C asi 20 minut do zrůžovění povrchu.

Autor: Míla

Jogurtová bublanina je oblíbená klasika našich babiček. Jednoduchá bublanina snese jakékoliv ovoce. Jogurtová bublanina a její příprava
Nejlepší recept

 309 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ