Jablečný štrůdl z listového těsta

07.08 2015|Dezerty
Jablečný štrůdl z listového těsta

Jablečný štrůdl z listového těsta je klasika, která se nikdy neokouká. Jednoduchá a rychlá příprava je ideální v případech, kdy nemáte moc času nazbyt. Pokud chcete jablečnému štrůdlu dodat slavnostnější ráz, podávejte jej se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou.

Ingredience na jablečný štrůdl z listového těsta:

  • 400 g lístkového těsta
  • 1 vejce
  • 12-15 jablek
  • hladká mouka
  • moučkový cukr
  • skořice
  • strouhanka
  • rozinky naložené v rumu

Příprava jablečného štrůdlu z listového těsta:


1. Těsto rozdělíme na třetiny (případně můžeme koupit už rozdělené).

2. Každou část těsta rozválíme na tenký obdélník. Střední část posypeme strouhankou.

3. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme (na každou nohavici 4-5 jablek). Vymačkáme z nich šťávu a rozprostřeme je na strouhanku. Poprášíme je skořicí a cukrem, množství cukru volíme podle kyselosti jablek. Posypeme rozinkami.

4. Okraje těsta přeložíme dovnitř. Jednu část těsta přehneme přes jablka a potřeme rozšlehaným vejcem. Přes ni přeložíme druhou stranu těsta a lehce přimáčkneme.

5. Štrůdly přeneseme na plech, potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Upečeme do zezlátnutí, cca 20-25 minut. Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Autor: Mája

Jablečný štrůdl z listového těsta je klasika, která se nikdy neokouká. Jednoduchá a rychlá příprava je ideální v případech, kdy nemáte moc času nazbyt. Jablečný štrůdl z listového těsta
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ