Jablečný štrůdl z listového těsta
Mléčná rýže s banánem
Sladká čokoládová rýže
Hrnkový perník na plech
Nadýchaný perník z domácí pekárny
Třešňová bublanina - hrníčkový recept
Drobenkový koláč s borůvkami
Domácí perník na plech - hrníčkový recept
Jogurtová bublanina
Mléčná rýže s banánem
Sladká čokoládová rýže
Hrnkový perník na plech
Nadýchaný perník z domácí pekárny
Třešňová bublanina - hrníčkový recept
Drobenkový koláč s borůvkami
Domácí perník na plech - hrníčkový recept
Jogurtová bublanina
Jablečný štrůdl z listového těsta

Jablečný štrůdl z listového těsta je klasika, která se nikdy neokouká. Jednoduchá a rychlá příprava je ideální v případech, kdy nemáte moc času nazbyt. Pokud chcete jablečnému štrůdlu dodat slavnostnější ráz, podávejte jej se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou.
Ingredience na jablečný štrůdl z listového těsta:
- 400 g lístkového těsta
- 1 vejce
- 12-15 jablek
- hladká mouka
- moučkový cukr
- skořice
- strouhanka
- rozinky naložené v rumu
Příprava jablečného štrůdlu z listového těsta:
1. Těsto rozdělíme na třetiny (případně můžeme koupit už rozdělené).
2. Každou část těsta rozválíme na tenký obdélník. Střední část posypeme strouhankou.
3. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme (na každou nohavici 4-5 jablek). Vymačkáme z nich šťávu a rozprostřeme je na strouhanku. Poprášíme je skořicí a cukrem, množství cukru volíme podle kyselosti jablek. Posypeme rozinkami.
4. Okraje těsta přeložíme dovnitř. Jednu část těsta přehneme přes jablka a potřeme rozšlehaným vejcem. Přes ni přeložíme druhou stranu těsta a lehce přimáčkneme.
5. Štrůdly přeneseme na plech, potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Upečeme do zezlátnutí, cca 20-25 minut. Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Autor: Mája
Jablečný štrůdl z listového těsta je klasika, která se nikdy neokouká. Jednoduchá a rychlá příprava je ideální v případech, kdy nemáte moc času nazbyt. Jablečný štrůdl z listového těsta
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ