Sladká čokoládová rýže

22.04 2017|Dezerty
Sladká čokoládová rýže

Sladkou rýži milují nejen děti. Občas rádi zhřešíme i my dospělí. Milovníky čokolády určitě nikdo nemusí dvakrát přemlouvat, aby vyzkoušeli recept na čokoládovou rýži s ovocem.

Ingredience na čokoládovou rýži:

  • 2 odměrky kulatozrnné rýže (280 g)
  • 3 odměrky vody
  • 2 odměrky mléka
  • špetka soli
  • 1 kousek celé skořice
  • oříšek másla
  • 30 g čokolády
  • 1-2 lžíce moučkového cukru (podle chuti)

Příprava čokoládové rýže:


1. Rýži důkladně několikrát propereme. Zalijeme vodou a necháme půl hodiny stát.

2. Pak přidáme špetku soli, skořici, mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a změknutí rýže.

3. Až je rýže měkká a kaše zhoustlá, vyjmeme skořici, přidáme kousek másla, na kousky rozlámanou čokoládu, cukr a mícháme až se všechno rozpustí a promíchá.

4. Rozdělíme do misek a ozdobíme ovocem. Podávat můžeme teplé nebo studené.

Autor: Liv

Sladká čokoládová rýže je perfektní snídaně, svačina i večeře nejen pro děti. Příprava čokoládové rýže je jednoduchá a rychlá. Sladká čokoládová rýže
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ