Domácí těsto na lasagne

11.02 2016|Těstoviny
Domácí těsto na lasagne

Pravá italská kuchyně vychází z čerstvých a kvalitních ingrediencí. Ne jinak tomu je i u těstovin. Italové mají nejraději domácí těstoviny. Abychom vás přiblížili chuti pravé Itálie, připravili si pro vás dnes recept na domácí těsto na lasagne.

Ingredience na domácí těsto na lasagne:

pro 3 osoby
150 kcal na 100 g
  • 300 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 3 lžičky oleje
  • 3-4 lžíce vody (podle velikosti vajec)

Příprava domácího těsta na lasagne:


1. V míse osolíme mouku, přidáme vejce, olej a promícháme. Podle potřeby přidáme trochu vody, aby vzniklo hladké, měkké, pružné těsto. Na pomoučeném vále je rukama důkladně vypracujeme, utvoříme bochánek, přikryjeme převrácenou miskou a necháme půl hodiny odpočinout.

2. Odpočinuté těsto na lasagne rozdělíme na 5-6 stejných kousků a každý rozválíme na velikost zapékací formy nebo pekáčku (cca 30x18 cm).

3. Připravené těsto na lasagne ihned použijeme. Recept na lasagne najdete zde.





Autor: Mak

Domácí těsto na lasagne. Italové mají nejraději domácí těstoviny. Abychom vás přiblížili chuti pravé Itálie, připravili si pro vás dnes recept na domácí těsto na lasagne.
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře ( 2 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
marie|24.01 2020 10:51
Mně hlavně zajímá, jestli vyválené a rozporcované těsto na plátky musím předtím krátce povařit, nebo rovnou naskládat do misky? To mi přijde důležitý.
Odpovědět
 29 
gopeci|16.01 2021 13:52
Hned naskládat do pekáče a prokládat připravenou směsí nebo omáčkou dle chuti.
Odpovědět
 3