No image /pub/web/nejlepsi-recept.cz/images/gallery/11-01-2025/caesar-salat-big.jpeg
1 hlávka římského salátu (čerstvý a křupavý) 2 krajíce bílého chleba nebo bagety (na krutony) 2 lžíce olivového oleje 100 g parmazánu (nastrouhaného a na hoblinky) 1 grilované nebo pečené kuřecí prso (volitelné)
Na dresink:
2 lžíce majonézy 1 lžička dijonské hořčice 2 filetky ančoviček (nebo 1 lžička ančovičkové pasty) 1 stroužek česneku (drobně nasekaný nebo prolisovaný) 2 lžíce citronové šťávy 3 lžíce olivového oleje 2 lžíce strouhaného parmazánu Špetka soli a pepře podle chuti
Nakrájejte chléb na menší kostičky (asi 1–2 cm).
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte chléb. Restujte, dokud nebudou krutony zlatavé a křupavé.
Nechte vychladnout na papírovém ubrousku.
2. Příprava dresinku:
Ve střední misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a ančovičky.
Přidejte citronovou šťávu a olivový olej. Šlehejte, dokud nevznikne hladká emulze.
Vmíchejte strouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
3. Příprava salátu:
Omyjte a osušte listy římského salátu. Nakrájejte je na větší kusy.
Ve velké míse smíchejte salátové listy s připraveným dresinkem. Jemně promíchejte, aby se listy obalily.
4. Sestavení salátu:
Na talíř rozdělte salát.
Posypte ho krutony a hoblinkami parmazánu.
Přidejte plátky grilovaného kuřecího prsa (pokud ho použijete).
Dle chuti dozdobte čerstvě mletým černým pepřem.
Parmazán můžete nahradit sýrem Grana Padano, pokud je to pro vás dostupnější.
Pro extra křupavý chléb krutony pečte v troubě na 200 °C asi 10 minut.
Dobrou chuť!
Dokonalý Caesar salát: Křupavá klasika s domácím dresinkem
Tabouleh - geniální salát z Libanonu
Rychlý a zdravý tuňákový salát jen ze 4 surovin – výživný oběd i večeře za 5 minut
Tabouleh - geniální salát z Libanonu
Rychlý a zdravý tuňákový salát jen ze 4 surovin – výživný oběd i večeře za 5 minut
Dokonalý Caesar salát: Křupavá klasika s domácím dresinkem
Caesar salát – klasika, která nikdy nezklame! Křupavé listy římského salátu, zlatavé domácí krutony, jemné hoblinky parmazánu a výrazný krémový dresink s nádechem česneku a ančoviček. Tento ikonický salát je skvělou volbou pro lehký oběd, večeři nebo jako příloha, která oslní svou jednoduchostí i dokonalou chutí
Ingredience (pro 4 porce)
Na salát:Na dresink:
Postup:
1. Příprava krutonů:Nakrájejte chléb na menší kostičky (asi 1–2 cm).
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte chléb. Restujte, dokud nebudou krutony zlatavé a křupavé.
Nechte vychladnout na papírovém ubrousku.
2. Příprava dresinku:
Ve střední misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a ančovičky.
Přidejte citronovou šťávu a olivový olej. Šlehejte, dokud nevznikne hladká emulze.
Vmíchejte strouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
3. Příprava salátu:
Omyjte a osušte listy římského salátu. Nakrájejte je na větší kusy.
Ve velké míse smíchejte salátové listy s připraveným dresinkem. Jemně promíchejte, aby se listy obalily.
4. Sestavení salátu:
Na talíř rozdělte salát.
Posypte ho krutony a hoblinkami parmazánu.
Přidejte plátky grilovaného kuřecího prsa (pokud ho použijete).
Dle chuti dozdobte čerstvě mletým černým pepřem.
Tipy:
Pokud nechcete použít ančovičky, můžete je vynechat, ale autentická chuť dresinku je právě díky nim.Parmazán můžete nahradit sýrem Grana Padano, pokud je to pro vás dostupnější.
Pro extra křupavý chléb krutony pečte v troubě na 200 °C asi 10 minut.
Dobrou chuť!
Vyzkoušejte recept na autentický Caesar salát s křupavými krutony, hoblinkami parmazánu a krémovým domácím dresinkem. Perfektní volba pro lehký a chutný oběd!
Nejlepší recept
300
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ