Italské Bombardino a jeho příprava

12.12 2015|Nápoje
Italské Bombardino a jeho příprava

Pokud jste v posledních dnech navštívili nějaké vánoční trhy, určitě vás zaujal zlatavý nápoj se šlehačkou. Pokud jste jej neochutnali, nezoufejte, máme pro vás recept. Výše zmiňovaný nápoj se jmenuje Bombardino a v italských Alpách si bez něj nedokážou představit žádnou zimní sezónu. Bombardino je směsí alkoholu, vaječného likéru a šlehačky a jeho chuť je jednoduše geniální.

Ingredience na přípravu Bombardina (2 porce):

  • 1 dcl vaječného koňaku
  • 0,4 dcl mléka
  • 0,4 dcl whisky
  • smetana na šlehání
  • 80 g strouhané čokolády

Příprava Bombardina:


1. Vyšlehejte smetanu na pevnou šlehačku.

2. V hrnci smíchejte whisky, mléko a koňak maximálně na teplotu 80 stupňů. Tekutina se nesmí vařit.

3. Nalijte do pohárků, ozdobte šlehačkou, nastrouhanou čokoládou a malý italský zázrak je hotový. Při jeho konzumaci si můžete představit, že si užíváte horského sluníčka v italských Alpách.




Autor: Jad

Italské Bombardino a jeho příprava. Výše zmiňovaný nápoj se jmenuje Bombardino a v italských Alpách si bez něj nedokážou představit žádnou zimní sezónu. Bombardino
Nejlepší recept

 344 
  Komentáře ( 4 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
pavla|04.12 2017 15:04
Domnívám se, že máte chybně zadané množství. 10 dcl vaječného koňaku???
Odpovědět
 1 
Jana|05.12 2017 20:08
Ano, máte pravdu. Děkuji za připomínku.
Odpovědět
 2 
Miloss|15.12 2017 01:06
Prečo sa ospravedlňujete? Veď to máte dobre. Každý predsa vie že 10dcl - je predsa 1l ! Na dve porcie trošku moc. Nie??????
Odpovědět
 -1 
Jana|10.03 2018 14:57
vy už to čtete opravené. Původně tam opravdu byla chyba - 10 dcl místo 1
Odpovědět
 -1